Erik Östling får A-lagskontrakt

Elitseriedebut, nyckelspelare i HP Alingsås och JSM-brons för andra året i rad – den egna produkten Erik Östling, 18, har haft en bra och händelserik säsong. Nu belönas han med ett kontrakt med elitlaget. Mittsexan har skrivit på för ett år.

– Det känns jättebra och jag har längtat efter det här i många år, det har varit ett av mina mål att ta en plats i AHK:s A-lag. Att jag fick känna på att träna och spela med dem i vintras gjorde mig bara ännu mer taggad och det ska bli kul att få den här chansen att utvecklas ytterligare, säger Östling som varit AHK trogen sedan han började spela handboll som åttaåring.

AHK:s tränare Mikael Franzén har förstås varit med och fattat beslutet om att lyfta in  Östling i truppen.

– Erik har redan känt på elitserien i några minuter och har haft en fin utveckling i HP och i juniorlaget där han var en av de stora anledningarna till att AHK tog brons för andra året i rad. Det är en spännande, egen produkt som redan nästa säsong kan ta upp kampen med Max Darj och Glenn Andersson på linjen.

Klubbchefen Christer Mårtensson:

– Erik är en ambitiös och målmedveten kille som har gjort det riktigt bra under säsongen och visat att han förtjänar den här chansen. Erik har alla förutsättningar för att bli en bra elitseriespelare och det är förstås extra roligt att han är en egen produkt som utvecklats i klubben regi det senaste decenniet.

Fakta:
Namn: Erik Östling
Född: 7 augusti 1994
Moderklubb: Alingsås HK
Position: Mittsexa
Längd/vikt: 190 cm/101 kg

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-04-30 10:22