Tre AHK:are uttagna i landslaget

Alingsås HK:s ungdomsspelare fortsätter att dra blickarna till sig. Efter SM-bronset för juniorerna i helgen har nu tre A-pojkar blivit uttagna i P96-landslaget som ska representera Sverige i ungdoms-OS i sommar: Oskar Hedvall, Oliver Löfwenius och nyförvärvet Felix Claar.

Efter det sista rikslägret i mars tog förbundskaptenen Ulf Nyström ut sin första landslagstrupp för pojkar födda 1996. Alingsås HK representerades då av mittsexan Oskar Hedvall och vänsternian Oliver Löfwenius. Duon gjorde så bra ifrån sig i landskamperna i Norge i början av april att de får förnyat förtroende. I dag tog nämligen Nyström ut den preliminära 19-mannatrupp som 14–19 juli ska försvara Sveriges färger och heder i European Olympic Festival i holländska Utrecht.

En tredje AHK:are, även om han formellt sett fortfarande tillhör Norrköpings HF, som togs ut är Felix Claar. Claar, född 1997, skrev för två veckor sedan på ett treårskontrakt med AHK och flyttlasset går under sommaren.

Av de 19 som finns med i den preliminära truppen kommer 15 att åka med till Holland medan fyra blir reserver på hemmaplan.

Preliminära truppen:

Målvakter:
Andreas Björkman-Myhr, Ystads IF HF
Fredrik Landin, IK Sävehof
Erik Pettersson, Örebro SK Handboll

V6
Christoffer Bredolo, Hammarby IF HF
Johan Dahlin, Ystads IF HF

M6
Oskar Hedvall, Alingsås HK
Mattias Obermüller, IFK Skövde HK
Markus Sjöbrink, HK Drott

H6
Linus Andersson, Ystads IF HF
Emil Hansson, IFK Kristianstad

9m
Oliver Löfwenius, Alingsås HK
Felix Claar, Norrköpings HK
Adrian Brljevic, Lugi HF
Herman Bosson, IFK Kristianstad
Anton Hallbäck, HK Aranäs
Emil Hansson, Ystads IF HF
Mikael Matsson, IK Bolton
Lukas Nilsson, Ystads IF HF
Fredrik Olsson, HK Eskil 

Förbundskapten:
Ulf Nyström

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-04-24 13:31