Fredrik Teern klar för AHK

Niometersspelaren och försvarsbjässen Fredrik Teern har i dag skrivit på ett tvåårskontrakt med Alingsås HK. 24-åringen kommer från HK Aranäs i Kungsbacka, en klubb han varit trogen sedan han började spela handboll för 19 år sedan.


– AHK lade upp en bra plan och jag gillar klubbens tankar om framtiden. Jag imponerades av den härliga inramning det var i Estrad under kvartsfinalserien och av hur laget presterade på planen och det ska bli riktigt kul att bli en del av klubben. Samtidigt känns det vemodigt att lämna Aranäs. Det är mitt första klubbyte i karriären och det känns så klart vemodigt att lämna Aranäs som gett mig så mycket, men jag lockades av att få fortsätta spela i elitserien, säger Teern.

Teern spelade 31 matcher för Aranäs under säsongen och gjorde 64 mål framåt. 
– Fredrik har en riktigt bra karaktär och passar perfekt in in vårt lagbygge. Han är en tvåvägsspelare, som är riktigt bra bakåt som trea och som kan bidra på alla niometerspositioner i anfallet. Han har den längd vi ibland har saknat. Fredrik har alla förutsättningar för att bli en publikfavorit i Estrad, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson.

I Alingsås HK återförenas Teern med Mikael Franzén, som plockade upp Teern i A-laget under sin tid som huvudtränare i Aranäs. Teern har även haft Dennis Sandberg som tränare och Alexander Borgstedt som medspelare i Aranäs.
– Fredrik är en spelare som alla vill ha i sitt lag. Han passar utmärkt in i vår grupp med sin inställning och både jag och Dennis vet vad han går för. Han är en spelare som kan göra skillnad och spelstilen är väldigt "alingsåsisk", säger Mikael Franzén.

Namn: Fredrik Teern
Född: 28 september 1988
Moderklubb: HK Aranäs
Läng/vikt: 200 cm/104 kg
Position: Vänster- eller mittnio, men har även spelar mycket högernio
Aktuell: Har i dag skrivit ett tvåårskontrakt med Alingsås HK

För mer information kontakta:
Klubbchef Christer Mårtensson
0322-64 33 84

Skrivet av Maria Sundén   
2013-04-16 20:15