Säsongen över för Alingsås HK

Säsongen är över för Alingsås HK. Laget pressade IFK Kristianstad till en dramatisk förlängning men föll till slut med uddamålet. Hemmalagets segersiffror skrevs till 25–24 (9–9, 22–22).

– Jag är grymt stolt över vår prestation både i dag och i år, men samtidigt jättebesviken över att vi inte lyckades ta oss vidare, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Kvartsfinalserien mellan fyran IFK Kristianstad och femman Alingsås HK har varit rekordjämn. Den femte och direkt avgörande matchen var inget undantag. Oavgjort i halvtid, oavgjort i efter full tid efter att Max Darj kvitterat i slutsekunderna, oavgjort efter den första förlängningshalvleken – sedan drog IFK Kristianstad det längsta strået.

– Jag vet egentligen inte vad som finns att säga, vi gör det mesta rätt men det är små detaljer som avgör, säger AHK-tränaren Mikael Franzén. 

– Vi kämpar och sliter och alla vågar, det är jag stolt över. Och ser man till hela säsongen tycker jag att vi har gjort mer än folk förväntat sig, men samtidigt hade vi velat gå längre och få möta Sävehof i en semifinal.

Vad händer nu?

– Vi tränar en sista gång i morgon sedan tar vi ledigt några veckor innan vi börjar bygga inför nästa säsong. Nu vet vi vad vi behöver förbättra för att höja oss en nivå och komma längre nästa.

IFK Kristianstad – Alingsås HK 25–24 (9–9, 22–22) e. fl.

IFK: Lars Möller Madsen 7, Markus Olsson 3, Olafur Gudmundsson 3, Anton Lindskog 3, Johan Koch 3, Oskar Hansson, Emil Karlsson, Johannes Larsson, Johan Persson, Claus Kjeldgaard, Charlie Sjöstrand.

AHK: Daniel Tellander 5, Markus Stegefelt 5, Pontus Johansson 4, Max Darj 3, Johan Fagerlund 3, Johan Nilsson 2, Erik Nilsson, Alexander Borgstedt.

Målvater:

* IFK: Herdeiro Lucau 20/38=52% + 1/6 7m, Henrik Nordlander 0/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 16/40=40% + 3/4 7m.

Straffar:

* IFK 1/4.
* AHK: 6/7.

Utvisningar:

* IFK 4x2 min.
* AHK: 5x2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 4 800.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-04-14 19:05