Jesper_HKM_webb

Jesper Konradsson, elitseriens assistkung 2012/13. Foto: Tommy Holl.

Konradsson Sveriges största talang – igen

Alingsås HK:s spelmotor Jesper Konradsson har för andra året i rad rankats som Sveriges största handbollstalang. Bakom utmärkelsen står tidningen Match.
– Det är klart att det är kul och ett kvitto på att man gör någonting bra, säger 18-åringen.

"Kreativ och energisk spelmotor. Konradsson vill kompensera sin längd med ett brett register. Använder sig i dag bland annat av ett skruvskott från nio meter och en hårt skruvad passning från mittnio-position genom målgården direkt ut till högersexan".

Så lyder motiveringen till Jesper Konradssons förstaplacering när tidningen Match i sitt nya nummer listar svensk handbolls största talanger bland spelare födda 1994 till 1996.

För de som har koll på fjolårets lista, när det alltså handlade om spelare födda 1993 till 1995, är inte förstaplatsen förvånande. "Konny" toppade även den listan och har sedan dess gjort en hel säsong som spelfördelare i det Alingsås HK som i morgon (söndag) spelar den femte och avgörande kvartsfinalen mot IFK Kristianstad. Dessutom vann han i stor stil elitseriens assistliga.

– Det var nog mer speciellt när jag toppade listan förra året, då blev det lite mer uppståndelse. Men det är klart att det är roligt, men just nu ligger mitt fokus på matchen mot Kristianstad i morgon (söndag), säger Konradsson.

Förlust mot IFK Kristianstad och säsongen är slut för elitlaget, även om Konradsson tillsammans med Markus Stegefelt skulle ha ett SM-slutspel med juniorlaget kvar nästa helg.

– Det hade varit otroligt tråkigt om vi skulle åka ut nu, jag har hela tiden tänkt att vi ska spela minst semifinal, säger han.

Hur har stämningen i laget varit efter hemmaförlusten i onsdags?

– Den har varit bra och vi är rejält sugna på att ta revansch. Det känns som en 50/50-match. Visst, Kristianstad har hemmaplan, men de har också pressen på sig och hela arenan förväntar sig att de ska vinna.

– Det är alltid roligt att spela i Kristianstad, det är en häftig känsla att komma in i en så stor arena. Samtidigt blir det väldigt tyst när det går emot IFK och förra gången var det Blåljus som hördes mest. Man trodde nästan att brandlarmet gick när det var någon minut kvar där senast, för plötsligt tömdes hela arenan.

Kan du lova vinst?

– Nej, det kan man aldrig, men chansen finns. Vi har varit bättre i båda kvartsfinalerna där nere så det är fullt möjligt att vinna igen.  

Sveriges största handbollstalanger enligt tidningen Match:
  1) Jesper Konradsson, 1994, M9, Alingsås HK
  2) Niclas Fingren, 1995, V9, HK Aranäs (IK Sävehof nästa säsong)
  3) Viktor Rhodin, 1994, M6, IK Sävehof
  4) Pontus Zetterman, 1994, H9, Redbergslids IK
  5) Henrik Olsson, 1994, M9, Caperiotumba
  6) Daniel Ekman, 1995, M9, Eskilstuna Guif
  7) Niklas Kraft, 1994, MV, IFK Ystad (IK Sävehof nästa säsong)
  8) Simon Jeppsson, 1995, V9, Lugi HF
  9) Viktor Hallén, 1994, V9, HK Drott Halmstad
10) Felix Kasch, 1995, V9, Lugi HF

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-04-13 12:52