Claar
Felix Claar, 16, signerade på onsdagen ett treårskontrakt Alingsås HK. Foto: Daniel Vandor.

Supertalang klar för Alingsås HK

Alingsås HK har i dag gjort klart med en av Sveriges mest lovande 97:or, Norrköpings HK:s Felix Claar. 16-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med AHK som gäller från och med hösten. Samtidigt kommer han att gå på rikshandbollsgymnasiet i Göteborg.

- Många klubbar jagade Felix och det känns jättekul att han valt oss. Vi har haft ögonen på honom nästan hela säsongen och gjort vad vi kunnat för att få hit honom. Trots att han fortfarande är A-pojk nästa säsong har han fått ett seniorkontrakt, så mycket tror vi på honom, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson.

Mitt- och vänsternian Claar påminner mycket om AHK:s spelmotor Jesper Konradsson och förhoppningen är att han ska ha en liknande utvecklingskurva. Claars huvudegenskaper är speluppfattningen och tajmingen.

- På samma sätt som att jag hoppas att vi hjälper Jesper att ta klivet ut till större ligor hoppas vi kunna hjälpa Felix att bli en så bra spelare som möjligt, säger Mårtensson.

- Det ska bli jättekul att flytta till Alingsås och spela för AHK.  Jag har hälsat på andra klubbar också, men det var AHK som visade mest intresse och som kändes bäst. Jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas här.

Alingsås HK:s tränare Mikael Franzén om den nya värvningen:

- Felix är en av Sveriges största handbollstalanger, en mycket lovande niometersspelare med bra blick för spelet och som vet vad han ska göra med bollen. Sedan är han en kille som även gillar att spela försvarsspel vilket bidrog till att vi ville ha honom. Det ska bli jättekul att få träna honom och vara med på hans resa mot elitserien.

Fakta
Namn: Felix Claar
Född: 5 januari 1997
Klubb: Norrköpings HK (även moderklubb)
Position: Vänster- och mittnia
Längd/vikt: 190 cm/88 kg.
Skrivet av Alingsås HK   
2013-04-10 17:44