darj_copy

Alingsås lagkapten Max Darj. Foto: Tommy Holl

Darj hoppas på repris

Den första matchen i Estrad Alingsås beskriver han som magisk – nu hoppas AHK-kaptenen Max Darj att den andra ska bli lika minnesvärd.

– Man har verkligen längtar efter att få spela hemma igen och känna det mäktiga stödet. Bara att hoppas att vi har marginalerna på vår sida igen, säger den 21-årige linjespelaren.

Det har gått 13 dagar sedan Alingsås HK spelade den första, historiska matchen i nya Estrad Alingsås. Att det skulle bli speciellt att byta klassiska, men ack så lilla, Nolhagahallen mot nya, stora och moderna Estrad var de flesta överens om, men få hade kunnat tänka sig en sådan händelserik premiär som det faktiskt blev.

Ett par gånger var AHK uträknat, men laget reste sig och ordnade fram en förlängning. Och en till. Och kom sedan tillbaka från 29–32 till 32–32 i slutminuterna innan man avgjorde på straffar.

– Jag vet inte riktigt vad jag hade räknat med, men det var inte det där i alla fall, säger lagkaptenen Max Darj och skrattar.

– Det är svårt att sätta ord på det även så här i efterhand. Visst var det bra tryck i Nolhaga, men det är ändå skillnad. Här var det dubbelt så mycket folk och dubbelt så bra tryck. Det var en helt sjuk stämning och inramning, helt magiskt.

Hade gärna sluppit uppehåll Segern mot IFK Kristianstad innebar en kvittering, 1–1, i matchserien och tre dagar senare, på påskdagen åkte Darj och AHK till Kristianstad och vann igen. Samtidigt tog slutspelet en paus för Sveriges EM-kvalmatcher mot Polen.

– Kanske lätt att säga så för att vi vann, men jag tycker att det är helt fel att ha ett uppehåll mitt i serien. Vi hade gärna spelat direkt igen, men nu är det som det är. Vi har haft en bra vecka och fått möjlighet att kurera kropparna och ladda om inför fjärde matchen, säger Darj.

Hur har ni laddat?

– Vi körde på med hård träning i början och har sedan gått in och fokuserat mer på Kristianstad och vad vi ska göra annorlunda för att stoppa dem. Men båda lagen har bra koll på varandra och det är små marginaler. Det har varit så jämna matcher och det gäller att hitta något extramål här och där, att få stopp på deras skytte.

Du har haft några tuffa kamper med Lars Möller Madsen?

– Ja, både han och Markus Olsson är riktigt bra och har gjort många mål på oss. Det blir tuffa tag och det är kul när man möts så här i bäst av fem matcher. Det är mycket ge och ta på planen, men jag tycker ändå det har varit bra stämning. På planen ger båda lagen allt, men sedan kan man ändå prata med varandra efteråt.

Ni har släppt in 23, 23 och 21 mål efter ordinarie tid mot Kristianstad. Är du nöjd med ert försvarsspel?

– Ja, det får man ändå säga. Sedan var ju ”Agge” (Mikael Aggefors) magisk i målet de två första matcherna. Jag tycker att det har funkat bakåt för alla, inklusive mig. Framåt har jag väl blandat och gett lite mer. Jag har fått en del bra lägen som jag missat.

Annars har du väl ändå fått ett lyft offensivt jämfört med tidigare säsonger?

– Jag fick ju i princip inte spela någonting framåt förra året och då blir man inte bättre. Nu har jag fått förtroende framåt och då blir man automatiskt bättre. Man vill ju spela åt båda hållen.

Vad har Mikael Franzén betytt där?

– Han var ju rätt skaplig på linjen när han själv spelade, så det är klart att han har gett mig en hel del bra tips på hur jag ska stå och tänka.

Har han lärt ut tjuvknepen också?

– Haha, nej faktiskt inte. Men han var rätt elak när han spelade, va?

Till sist, hur går det i kväll?

– Det får vi se. Det kommer att bli en riktigt jämn match igen och det kommer att vara små marginaler, som jag hoppas att vi har på vår sida. Jag är i alla fall riktigt sugen på att spela igen och det är jag rätt säker på att de andra i laget är också.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-04-09 22:47