Borgstedt

Alexander Borgstedt, till vänster, hade stor del i att AHK kom tillbaka i förlängningen. Foto: Tommy Holl

Borgstedt historisk målskytt

Mållös i Kristianstad i söndags – i går slog han till direkt. I första anfallet gjorde Alexander Borgstedt det historiska första målet i Estrad Alingsås.
– Det var en häftig känsla att få sätta dit den, säger 26-åringen.

Det har gått 18 timmar sedan det dramatiska slutet mellan Alingsås HK och IFK Kristianstad i den andra kvartsfinalen, men Alexander Borgstedt ryser fortfarande när han tänker tillbaka på matchen.

– Det var en så speciell match, det var helt magiskt. Publiken var bättre än man någonsin hade kunnat föreställa sig, jag har aldrig varit med om något liknande stöd för ett lag jag spelat i. Redan på uppvärmningen var det fullt på Blåkulla, helt fantastiskt, säger Borgstedt som bara behövde 43 sekunder på sig att göra det historiska första målet i Estrad Alingsås. Distinkt tryckte han dit bollen från sin vänsternioposition.

– Det var riktigt kul. Det var ett riktigt tryck från publiken när den satt och det var så man fick rysningar efter varje mål någon i laget gjorde, säger han.

Extra skönt var det för honom att göra ett tidigt mål efter att inte kommit till sin rätt alls i bortamötet i söndags.

– Jag var inte jättenöjd med den prestationen, så det var skönt att få sätta dit den tidigt. Men sen dröjde det ju ett tag tills nästa kom, säger han.

Ja, fler blev det faktiskt inte under ordinarie speltid, men när det behövdes som mest klev Borgstedt fram och räddade kvar AHK i matchen. Han kom in lagom tills den andra halvleken i den första förlängningen skulle starta. Ställningen var då 23–25 och Borgstedt låg sedan bakom AHK:s kommande sju mål.

24–25 gjorde han själv, liksom 27–25, 28–28 och 29–29. Dessutom fixade han de tre straffarna som Markus Stegefelt på bästa sätt förvaltade (25–25, 26–25 och 30–32).

– Jag var tokladdad, satt som på nålar och ville bara in och spela. När jag fick chansen hade jag ingenting att förlora, vi låg under med två bollar och det fick bära eller brista. Det var skönt att få göra mål direkt och sedan hade jag bra övertag, säger Borgstedt.

Tidigare i dag (fredag) tränade laget lätt och började direkt att fokusera på söndagens drabbning i Kristianstad.

– Ska bli jättekul. Det har varit två otroligt jämna matcher hittills med jättesmå marginaler. Båda lagen har gjort riktigt bra försvarsinsatser hittills men inte fått anfallsspelet att fungera. Vi har alla möjligheter att få med oss en seger om vi gör en bra match.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-03-29 16:53