mikael_aggefors_arkiv_tommy_holl
Mikael Aggefors svarade för en storstilad insats mot HK Aranäs. Foto: Tommy Holl

Två poäng på kontot

Efter två raka förluster är Alingsås HK vinnare igen. Dagens match mot Aranäs var ingen klang- och jubelföreställning, men när slutsignalen ljöd som AHK som segrare med siffrorna 24-21 (12-9).

– Det var skönt att få vinna igen, det behövde vi, konstaterar Mikael Franzén efter matchen.


Spelet vill inte riktigt lossna för Alingsås HK för tillfället. I dagens match mot HK Aranäs, som spelar för att undvika direktnedflyttning, såg det under långa perioder krampaktigt ut när de blå hade bollen i besittning.

– Vi har det lite kämpigt för tillfället och måste försöka hitta tillbaka till det spel vi visat tidigare, säger tränare Mikael Franzén efter matchen.

Hemmalaget Alingsås förde dagens match från start till mål, och förutom 2-2, 3-3 och 5-5 var man i ledningen från början till slut. Från 5-5 efter 12 minuter gick man till 11-6 efter 25, detta efter att gästande Aranäs tagit sin time out vid ställningen 7-6. Kungsbackalaget fick inte alls ut vad man ville av denna medan AHK å sin sida rättade till några detaljer bakåt vilket bland resulterade i fyra raka kontringsmål.

Aranäs lyckades sedan närma sig ett par mål inför pausvilan då hemmaledningen skrevs till 12-9.

Andra halvlek tillhörde i mångt och mycket AHK:s målvakt Mikael Aggefors. Totalt noterades "Agge" under den andra halvleken för 13 räddnignar, varav två kom på straff, två på kontring och fem på sexmeterslägen. Lägg därtill de sedvanliga kontringspassningarna så har ni den kanske enskilt största anledningen till de två poäng AHK tog.

– Det är bara att lyfta på hatten för Aggefors idag, han var riktigt bra. Plus även till Pontus Johansson som drev på bra, framför allt i andra halvlek, konstaterar Franzén.

Det avgörande rycket kom tidigt i halvleken, detta då AHK gjorde 7-3 på tolv minuter fram till 19-12. Aranäs närmade sig i och för sig till som minst ett tremålsunderläge, men någon fara på taket var det aldrig.

AHK som normalt sett är väldigt snåla med de tekniska felen bjöd idag på inte mindre än 16 stycken, Aranäs ville inte vara sämre och svarade därför för 16 stycken de också.

Ny match för Alingsås redan på lördag då man reser till Eskilstuna för match mot Guif. Denna gång får man med sig en ordentlig supporterskara då Blåljus arrangerar en bussresa till den för slutplaceringen så viktiga match.

– Det var skönt att vinna idag, det behövde vi inför lördagsmatchen. Att komma till Eskilstuna med tre raka förluster hade varit jobbigt, avslutar Mikael Franzén.


Alingsås HK - HK Aranäs 24-21 (12-9)

AHK: Johan Fagerlund 7 (3), Daniel Tellander 5, Marcus Enström 3, Jesper Konradsson 3, Pontus Johansson 3 (1), Erik Nilsson, Alexander Borgstedt, Johan Nilsson.

HKA: Pål Wetterbrandt 6, Andreas Arrman 5, Oscar Bergendahl 3, Niclas Fingren 3, Christopher Hedberg 2, Fredrik Teern, Jonathan Berg.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 18/39=46% + 2/2 7m.
* HKA: Tony Heeringson 13/33=39% + 0/2 7m, Goran Bajkusa 0/2 7m.

Straffar:

* AHK: 4/4.
* HKA: 0/2.

Utvisningar:

* AHK: 2x2 min.
* AHK: 2x2 min.

Pris till bästa spelare:

* AHK: Pontus Johansson.
* HKA: Andreas Arrman.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 925.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-02-27 22:43