faggetellan

Johan Fagerlund och Daniel Tellander har gjort 233 mål tillsammans 2012/13. Foto: Tommy Holl

Fagerlund och Tellander förlänger

Alingsås HK:s två bästa målskyttar den här säsongen har förlängt sina kontrakt med klubben. Johan Fagerlund, 24, och Daniel Tellander, 29, stannar i klubben till och med våren 2015.
– Det känns fantastiskt bra att de redan nu har tackat ja till att stanna, säger klubbchefen Christer Mårtensson.

Alingsås HK har under säsongen varit ett av elitseriens absolut målgladaste lag och en av anledningarna har varit målproduktionen från vänstersexan Daniel Tellander och högernian Johan Fagerlund. Tillsammans har de två svarat för 233 av 705 mål och avgjort många av matcherna.

– Båda har växt otroligt mycket under säsongen och varit viktiga i Mikael Franzéns och Dennis Sandbergs lagbygge. Det är två killar som är otroligt seriösa och ständigt vill utvecklas och vi är glada att de vill fortsätta att göra det med och hos oss. Det känns också bra att vi redan nu vet att våra för tillfället främsta målskyttar stannar ytterligare två säsonger efter denna, säger klubbchefen Christer Mårtensson.

Både Fagerlund och Tellander hade kontrakt som löper ut efter nuvarande säsong.

Johan Fagerlund kom till Alingsås HK från IK Heim i Mölndal 2007 och denna säsong är hans hittills bästa. Han har visat prov på ett fint register med uppoffrande spel, bra skytte och rejäla satsningar. För närvarande ligger han på en femteplats i elitseriens skytteliga, trots att han missat tre matcher. Han har svarat för 123 fullträffar (87 spelmål och 26 straffmål).

– Det känns jättebra att stanna i ytterligare två säsonger. Jag trivs med spelarna och tränarna och har fått mycket ansvar i år och det har nästan gått över förväntan. Vi har snart haft ett år tillsammans med Mikael och Dennis och redan gjort det bra och det ska bli kul att att fortsätta att utvecklas, både som lag och individuellt. Jag känner att vi kan ta ytterligare steg, säger Fagerlund.

Stockholmaren Daniel Tellander har en historia som de flesta handbollsintresserade i landet blivit berörda av under vintern. Tellander kom till AHK från Djurgården 2006 och efter en säsong i klubben blev han heltidsproffs i tyska Melsungen. Efter tre år i Bundesliga och ett år i Borås återvände han till AHK inför förra säsongen Efter en tung fjolårssäsong (bara sju mål, begränsat med speltid och funderingar på att lägga av) gjorde Tellander en höst som var så imponerande att han blev uttagen att representera Sverige i tre landskamper i januari. Naturligtvis blev det succé även i landslagsdebuten och han är nu på allvar med i diskussionerna om en plats i landslaget till EM-kvalet i april. Tellander har gjort 110 spelmål under säsongen.

– Den här säsongen har varit väldigt rolig och jag har verkligen fått en nytändning. Jag har hela tiden hoppats få fortsätta i Alingsås då både jag och familjen trivs oerhört bra och allt fungerar som vi vill. Det är också kul att få fortsätta i det lag som Franzén och Dennis har format. Vi har redan nått fina resultat och det ska bli kul att se hur bra det kan bli när vi fått ännu mer tid på oss tillsamman. Det är förstås också kul med nya arenan, jag kommer ihåg att det pratades om den redan när jag kom till Alingsås första gången, säger Tellander.  

AHK:s tränare Mikael Franzén är oerhört nöjd över att Johan Fagerlund och Daniel Tellander stannar i klubben.

– "Fagge" är en härlig injektion i vårt spel i år och det är kul att han vill fortsätta i AHK i två säsonger till. Det innebär att vi kan fortsätta bygga vidare på det spel vi har skapat för vår grupp. En spelare som vi visste var bra och kunde leverera i några minuter per halvlek men nu i år har tagit stora kliv och varit jämn och en av de bästa spelarna under säsongen med mycket speltid.

– "Tellan"  har gjort en resa som ingen trodde var möjlig. Även här visste vi att han var bra och att det fanns potential, men hans utveckling i år är otrolig. När Tellander sätter fart är det få som hänger med. Han är en viktig kugge i vårt spel och det är mycket glädjande att han vill förlänga och vara en av våra byggstenar inför framtiden.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-02-12 16:23