15 bollar upp mot Hammarby

Det var aldrig något snack om saken när Alingsås HK och Hammarby IF idag drabbade samma på Nolhagas parkett. Hemmalaget var fullkomligt överlägsna och vann med 34-19 efter 15-7 i halvtid.

– Idag var vi klockrena i både defensiv och kontring, säger en nöjd assisterande tränare Dennis Sandberg efter matchen.

Varannan match verkar vara temat som gäller för AHK för tillfället. Våren inleddes med en undermålig insats borta mot just Hammarby, varpå en urladdning hemma mot Lugi följde. Efter detta var det dags för Skövde borta och ytterligare en mindre god insats och idag kom så åter en urladdning när Hammarby besökte Nolhagahallen.

I inledningen av dagens match var det inget av lagen som fick någon särskild ordning på spelet, och det dröjde nästan fem minuter innan Daniel Tellander kunde göra matchens första mål.

– Frånsett inledningen tycker jag att vi gör en riktigt bra insats, framför allt i försvar och kontring, säger Dennis Sandberg efter matchen.

Och visst fungerade kontringsspelet fullt ut. Hammarbytränaren Kalle Matsson uttrycke i Alingsås Tidning vikten av att inte låta Alingsås kontra in 15 mål, men detta var precis vad AHK gjorde. Elva förstafaser och fyra andrafaser resulterade i mål, därtill fem kontringar som man faktiskt inte gjorde mål på.

Fram till den elfte minuten och ställningen 4-4 hängde gästerna med, men sedan var det bara ett lag på banan. AHK gick från 4-4 efter knappt elva minuter till 15-7 i paus, ett resultat av bra försvar och kontring.

– Framåt hackade det faktiskt en del idag, men det gör egentligen inte så mycket när övriga delar i spelet fungerar som det gör idag, säger Sandberg.

Att försvaret fungerade bevisas väl av det faktum att Hammarby från minut 15 i första halvlek till minut 33 i andra halvlek endast mäktade med att göra två mål.

– Vi gjorde 15 mål mål i första halvlek men det känns faktiskt som att vi kunde gjort fem till, för ärligt talat slarvade vi en del under en period där, säger målvakten Mikael Aggefors efter matchen.

Den period Aggefors syftar på är den mellan AHK:s 10:e och 11:e mål, det gick nämligen exakt åtta minuter mellan dessa två mål.

Var det inte avgjort vid 15-7 i halvtid så var locket på direkt i andra, AHK gjorde nämligen halvlekens tre första mål fram till hela 18-7. Målen rullade sedan på i en strid ström och som mest ledde hemmalaget med 16 bollar, en marginal som när matchen var över skrevs till 15 i form av 34-19.

Målvakten Mikael Aggefors stod för en rakt igenom stabil insats och landade på 52 i räddningsprocent.

– Det gick bra idag, mycket tack vare vårt fina försvarsspel. Vi var på tårna och gjorde jobbet med bra aggressivitet där vi var ute och slog på Hammarbyspelarna hela matchen. Dessutom var det skönt att vinna stort, det är det alltid, säger Aggefors.

Defensiven var något även Dennis Sandberg plussade för efter matchen när spelarkritik kom på tal.

– Vill framför allt plussa för mittförsvaret med Max Darj, Erik Nilsson och Glenn Andersson idag. Därtill stod Johan Nilsson för ännu en riktigt bra försvarsinsats. Framåt är det svårt att blunda för Daniel Tellander, han gör massor med mål och är hela tiden farlig, avslutar Sandberg.

Hos Hammarby var det få spelare som stack ut denna afton. Anders Wiik Rydberg var hela tiden ett hot och gjorde det bra med den relativt begränsade speltid han fick. Plus också till Martin Dolk och Elvar Fridriksson.Alingsås HK - Hammarby IF HF 34-19 (15-7)

AHK: Daniel Tellander 9, Marcus Enström 4, Johan Nilsson 4, Pontus Johansson 4 (1), Johan Fagerlund 3, Marcus Dahlin 2, Glenn Andersson 2, Alexander Borgstedt 2, Max Darj, Erik Nilsson, Jesper Konradsson, Anton Svensson.

HIF: Martin Dolk 6 (2), Anders Wiik Rydberg 4, Josef Pujol 3, Elvar Fridriksson 3, Andreas Halvarsson, Adam Johansson, Rasmus Andén.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 15/29=52% + 0/1 7m, Alexander Johnsson 0/3=0% + 2/3 7m.
* HIF: Daniel Svensson 8/28=29% + 1/2 7m, Olle Lindblom 5/18=28%.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Daniel Tellander.
* HIF: Martin Dolk.

Utvisningar:
* AHK: 3x2 min.
* HIF: 4x2 min.

Straffar:
* AHK: 1/2.
* HIF: 2/5.

Domare: Maths Nilsson & Patrik Håkansson.

Publik: 899.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-02-06 22:14