Förlust för AHK i Skövde

Andra besöker i Skövde den här säsongen – andra förlusten. Efter en svängig match kunde hemmalaget vinna med 28–25 (12–12).
– Otroligt surt att vi slarvade bort det här, säger lagkaptenen Max Darj.

IFK Skövdes duktige vänsternia Tobias Warvne stod inför matchen på 999 elitseriemål och det tog inte ens 30 sekunder för honom att jubilera. Tyvärr för AHK:s del slutade han inte där. Hans nio mål var förstås en av de största orsakerna till att IFK kunde ta två viktiga poäng och klättra upp från en kvalserieplats laget låg på inför matchen.

En annan anledning var att Alingsås inte lyckades knyta ihop säcken när man hade en tremålsledning (16–13) en bit in i andra halvleken.

– Det är små detaljer som avgör, men visst blev det lite för många tekniska fel. Vi får skylla oss själva, säger en besviken lagkapten Max Darj.

Skövde hade ledningen tre gånger innan AHK och hade chansen att behålla den när AHK åkte på en utvisning. Det numerära underläget resulterade dock i tre raka AHK-mål, varav två kontringsmål av Daniel Tellander, båda gångerna assisterad av målvakten Mikael Aggefors. 4–3 för Skövde blev till 4–6, innan de kämpade sig tillbaka och genom sitt elfte mål tog över ledningen igen. Då klev AHK:s andre kantspelare Marcus Enström fram att gjorde två snabba mål, ett från linjen och ett på kontring, och såg till att det ånyo blev bortaledning. 

AHK:s försvarsspel var bra i första halvleken och man tillät inte hemmalaget att komma till många klara lägen, men samtidigt lyckades man inte heller utnyttja de man själva skapade i offensiven. Målvakten Robert Lechte stod för flertalet fina räddningar och låg på 50 procent efter den första halvleken som slutade 12–12.

AHK började den andra halvleken klart bäst och Johan Nilsson, Glenn Andersson och Alexander Borgstedt såg snabbt till att det stod 12–15 på resultattavlan. Efter Jesper Konradssons genombrott som ledde fram till både 13–16 och en utvisning på en hemmaspelare såg det mycket ljust ut, men då började också de tekniska felen att komma.

– Vi skulle avgjort matchen, men vi var inte riktigt där i dag. Det kändes som en kvalseriematch med mycket nerver, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Skövdes spelmotor Linus Lake började hitta målet och Warvne fortsatte att leverera. Kvitteringen till 17–17 kom och efter 19–18 släppte man aldrig ifrån sig ledningen igen, utan man ökade i stället ut den. Tre raka Max Darj-mål gjorde att hemmalagets ledning krympte till 26–25 och AHK hade dessutom chansen att kvittera, men slarvade bort det kommande anfallet.

I stället kom matchen att avgöras efter att Rasmus Wremer gjorde 27–25 med två minuter kvar att spela. Korrekt tyckte domarna, övertramp tyckte AHK-bänken som reagerade kraftigt. Det resulterade i en varning, sedan utvisning och bollen till Skövde.

– Vi tyckte att det var solklart övertramp och reagerade, men det var onödigt av oss att få den utvisningen, säger Franzén.

För AHK:s del är vilan kort. Redan på onsdag är det match igen, mot Hammarby i Nolhagahallen.

– När man förlorar är det skönt att det är så kort tid till nästa match. Vi har dubbel revansch att ta, dels för förlusten mot Hammarby förra veckan och så för förlusten i kväll, säger Max Darj.

IFK Skövde–Alingsås HK 28–25 (12–12)

Målskyttar:
* IFK: Tobias Warvne 9, Rasmus Wremer 5, Andreas Cederholm 5, Linus Lake 4, Jonas Samuelsson 3, Adam Samuelsson, Markus Hagelin.
* AHK: Johan Fagerlund 6, Max Darj 4, Jesper Konradsson 3, Pontus Johansson 3, Marcus Enström 2, Daniel Tellander 2, Alexander Borgstedt 2, Johan Nilsson 2, Glenn Andersson.

Utvisningar:
*IFK: 5x2 min.
*AHK: 5x2 min.

Målvakter:
* IFK: Robert Lechte 38%.
* AHK: Mikael Aggefors 34%, Alexander Johnsson 40%.

Pris till matchens bästa spelare:
*IFK: Tobias Warvne.
*AHK: Jesper Konradsson.

Publik: 1 403 (Arena Skövde).

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-02-04 22:12