Alexander_HIF_1_2

Alexander Johnsson stannar i AHK till och med våren 2014. Foto: Tommy Holl

Johnsson förlänger med Alingsås HK

Målvakten Alexander Johnsson och Alingsås HK har kommit överens om ett nytt kontrakt. Johnsson, vars nuvarande kontrakt går ut efter den här säsongen, har skrivit på för ytterligare ett år till och med säsongen 13/14.

22-årige Johnsson kom från Borås HK i division ett mitt under förra säsongen och visade snabbt att han är mogen för elitserien. Den här säsongen har han tillsammans med Mikael Aggefors bildat ett av elitseriens vassaste målvaktsuppsättning, där även Alexander Axelsson ingår, och hans 41 procent räddade skott placerar honom topp fem i serien.

– Det var ett ganska självklart val för mig att skriva på när Alingsås ville förlänga. Jag trivs jättebra i klubben och tycker att organisationen, från kanslipersonal till ledare och spelare, fungerar kanon. Nästa säsong blir också den första hela i den nya arenan och det blir ett nytt avstamp för klubben. Det ska bli kul att få vara med på den resan, säger han. 

Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson och tränare Mikael Franzén är båda väldigt nöjda med att Johnsson valt att stanna i klubben.

– Det känns jättebra att Alexander fortsätter att spela i AHK och det är skönt att vi redan nu har klart med målvaktsuppsättningen för nästa säsong. Alexander har haft en jättefin utvecklingskurva sedan han kom till oss och har ytterligare potential. Han och Aggefors kompletterar dessutom varandra väldigt bra, säger Mårtensson.

– Alexander är en härlig målvaktstyp som vi tror kommer att blomma ut ordentligt i framtiden. Han arbetar hårt och har en riktig vinnarskalle och det ska bli hur kul som helst att få vara med och se hur bra Alexander kan bli, säger Franzén.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-01-31 16:51