AHK tillbaka i vinnarspåret

Det var ett heltaggat Alingsås HK som idag tog emot serieledarna Lugi från Lund. Hemmalaget förde matchen från start till mål och vann med 35-29 efter 18-14 i paus.

Efter bottennappet i hängmatchen mot Hammarby i fredags märktes det att Alingsås hade siktet inställt på ordentlig revansch. Inledningsvis verkade även serieledande Lugi vilja vara med och fightas men ju längre matchen led ju mer tycktes Lugispelarna lägga fokus på annat än den egna prestationen.

Osagt om det var felfokus som ledde till att Alingsås kunde gå från 8-8 till 13-9 under en sjuminutersperiod. Klart var dock att Alingsås fick mycket att stämma och kunde kontra på gästerna, trots att Mikael Aggefors i AHK-kassen bara lyckades rädda fyra bollar i första halvlek. Ändå lyckades Aggefors leverera fyra assist och dessutom ett eget mål (!) under första 30.

Lugi stretade emot fram till underläge 14-12 men fick sedan se AHK gå till 18-13 innan Anders Hallberg avslutade målskyttet i första halvek.

Alingsås Johan Nilsson inledde målskyttet i den andra halvleken och Glenn Andersson fyllde på fram till 20-14. När Mikael Aggefors sedan räddade Niklas Gudmundssons straff kändes det som att Alingsås knöt till den berömda säcken. Lugi försökte förvisso men hittade idag inget motmedel mot ett snabbt spelande Alingsås som dessutom gjorde en bra match bakåt. Som mest var Alingsås ledning uppe i tio mål.

- Det är försvaret jag är mest nöjd med i dag. Vi hade bra koll på deras niometersspelare. Kanske blev det några inspel för mycket men det kan jag ta när det fungerar bra i övrigt, sa Alingsåstränaren Mikael Franzén efter matchen.

Lugis fruktade niometersuppställning med Hippe, Ernstsson och Tingsvall gjorde tillsammans bara fem spelmål och precis som Franzén antydde låg nog nyckeln till hemmasegern där. 

Noterbart är att Lugi vann målvaktsmatchen med 16 räddningar mot Aggefors 11. Aggefors som i den andra halvleken lade två nya assist till pluskontot och således slutade på ett mål och sex assist i matchen. I Alingsås var det annars det berömda kollektivet som bärgade segern. Ett litet extra plus till Alexander Borgsteds som svarade för fem egna mål och passade till lika många.


Alingsås HK - Lugi HF 35-29 (18-14)

AHK: Daniel Tellander 5, Alexander Borgstedt 5, Johan Fagerlund 5 (1), Max Darj 4, Marcus Dahlin 4, Jesper Konradsson 4, Marcus Enström 2, Johan Nilsson 2, Mikael Aggefors, Glenn Andersson, Erik Nilsson, Anton Svensson.

LUG: Kristian Meijer 6, Johan Fohlin 5, Anders Hallberg 5, Niklas Gudmundsson 5 (3), Joacim Ernstsson 3 (1), Johannes Hippe 2, Jonatan Leijonberg, Albin Tingsvall, Anton Roth (1).

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 10/34=29% + 1/4 7m, Alexander Johnsson 0/2 7m.
* LUG: Espen Christensen 13/38=34% + 0/1 7m, Joakim Svensson 3/12=25%.

Utvisningar:
* AHK: 5x2 min.
* LUG: 4x2 min + ett direktrött kort.

Straffar:
* AHK: 1/1.
* LUG: 5/6.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Alexander Borgstedt.
* LUG: Anders Hallberg.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 980.

Skrivet av Martin Larsen   
2013-01-30 22:08