Alingsås vann mot Runar

Det blev seger även i den andra matchen under AHK:s vistelse i vårt västra grannland. Dagens match IL Runar, som leder norska ligan, vanns av AHK med 37-31 efter 18-17 i paus.

Dagens kamp blev med AHK-ögon sett en lite ovanlig sådan, matchen mot Runar var nämligen en skyttefest rakt igenom. Alltså inte det vanliga, kvicka spelet som denna säsong personifierat laget. Dock var tempot ändå högt med två lag som båda spelade med snabba avkast från första till sista sekund av matchen.

Till en början var det gårdagens huvudperson, Alexander Borgstedt, som stod för det mesta och bästa av skyttet. Avlösningen kom först i form av Marcus Dahlin och Erik Nilsson som båda visade fina takter. Avslutningsvis var det unge Markus Stegefelts tur att kliva in i handlingarna med ett par riktiga mördare i kryssen.

- Totalt sett har vi haft en mycket bra helg här i Norge. Alla har bidragit på ett bra sätt och jag är riktigt nöjd med båda träningar och matcher, säger tränaren Mikael Franzén.

Om bara sex dagar är det dags för omstart i elitserien då AHK beger sig till Stockholm för att spela den på grund av snöoväder inställda matchen mot Hammarby.

- Helgen har fungerat som ett fint avstamp inför resten av säsongen och nu är vi riktigt laddade och sugna inför elitseriespelet, avslutar Franzén.

Alingsås HK - IL Runar 37-31 (18-17)

AHK: Alexander Borgstedt 8, Erik Nilsson 7, Marcus Dahlin 6, Johan Nilsson 6, Anton Svensson 4, Glenn Andersson 3, Markus Stegefelt 3.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-01-19 18:13