Borås lånar Josefsson från AHK

I går tränade AHK:s Niklas Josefsson med Borås HK för första gången och nu står det klart att 20-åringen lånas ut till division 1-klubben den kommande månaden.
– De behöver hjälp och jag behöver speltid, så det känns som en riktigt bra lösning, säger han.

Borås HK har som mål att nå allsvenskan, men laget har varit skadedrabbat och föll tungt i toppmötet med RP i söndags. Eftersom samarbetet med Alingsås HK varit mycket bra de senaste åren skickade de en förfrågan dit med önskan att få låna en spelare.

– Det kändes riktigt bra på träningen i går och det var ett härligt gäng. Det känns som att jag kommer att få mycket ansvar och speltid och det är det jag behöver, säger Josefsson som haft svårt att få speltid i elitserien den här säsongen.

Den tidigare AHK-aren Ville Kangas får därmed resesällskap den kommande månaden och tillsammans med spelfördelaren Adam Lillvik kan BHK nu mönstra en mycket vass niometersuppställning.

– Jag tar tåget från Lerum till Alingsås och sen åker jag med Ville dit, säger Josefsson.

AHK:s klubbchef Christer Mårtensson:

– Borås har problem med skador och bad om hjälp. Niklas ville det här själv och jag tror att det blir en bra lösning för alla parter. Det handlar om tre till fyra matcher och det ger Niklas en möjlighet att utvecklas ytterligare och få spela i division ett i stället för tvåan.  

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-01-18 11:24