Elitlaget laddar i Norge

Men en dryg vecka kvar till årets första elitseriematch begav sig i morse Alingsås HK:s elitlag till Norge för att finslipa formen och hitta tillbaka till matchtempot. Bland annat väntar match mot norska serieledaren.

VM-uppehållet gör att bara en elitserieomgång spelas i januari (30/1), plus den uppskjutna matchen mellan Hammarby och Alingsås (25/1). Uppehållet har för AHK:s del använts till att bygga upp fysiken än mer och att nöta försvarsspel.

– Vi har kunnat testa lite olika försvarsspel och i kväll kommer vi även att vara med på Arendals träning och kunna träna vårt anfallsspel mot deras försvar, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Liksom övriga laget – förutom Jesper Konradsson som åker till Polen på landslagsuppdrag – satte han sig i morse på bussen till Arendal, sju mil från Kristiansand och 26 mil från Oslo på den norska sydkusten. Två handbollspass, ett fyspass och två träningsmatcher väntar.

För motståndet i matcherna står Arendal (fredag 18.00), sexa i norska ligan och med Ludvikakillen Kenny Ekman i laget samt norska ligaledaren Runar som har tre svenskar i laget: Sebastian Lindell, Kim Johansson och den förre AHK:aren Tobias Rivesjö.

– Det är bra för oss att få möta bra lag och få tillbaka matchtempot. Vi kommer att få ut mycket från den här resan. Vi får möta andra typer av försvar och kan testa lite olika tillägg vi vill göra i vårt anfallsspel, säger Franzén.

Alingsås HK:s matcher i Norge:
18/1:
Arendal (18.00, Arendal)
19/1:
Runar (14.00, Arendal)

Alingsås HK:s kommande elitseriematcher:
25/1:
Hammarby (19.00, Eriksdalshallen)
30/1:
Lugi (19.00, Nolhagahallen)
4/2: 
Skövde (19.00, Arena Skövde)

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-01-17 09:26