Elitlaget igång med träningen igen

Efter några dagars ledigt efter årsskiftet (förutom för Daniel Tellander som på ett utmärkt sätt representerade AHK i tre landskamper) är Alingsås HK:s elitlag igång med träningen igen. Klicka på "Läs mer" för att ta del av tränaren Mikael Franzén tankar för januari.

I måndags började vi träningen igen efter några dagars välbehövlig ledighet från handbollen och i tisdags var vi i Friidrottens hus i Göteborg och gjorde ett antal tester under ledning av vår fystränare Robert Kronberg. Vi gjorde bland annat tester på 10 och 20 meter.

Roligaste var när en sprinter med spikskor undrade om han också fick testa. Han var rejält uppvärmd och utrustad med spikskor. Av elva spelare så lyckades han komma på fjärde plats, det var väldigt roligt att se hans min när han blev slagen av tre handbollsspelare med joggingskor... Kanske bådar gott inför våren?

Elva spelare låter kanske lite tunt men med Daniel Tellander på landslagsläger, Jesper Konradsson och Markus Stegefeldt med juniorer denna vecka inför JSM, några småskavanker och arbete för vissa spelare så är vi inte fler. Skadeläget börjar ljusna rejält och inför resan till Norge nästa vecka så räknar vi med att alla kan spela träningsmatcherna.Den enda som inte kommer att vara med är Konradsson som befinner sig på landslagsuppdrag.

Det blir ett tufft uppdrag för Dennis Sandberg och undertecknad att ta ut en trupp inför premiären då konkurrensen om platserna ökar nu när de skadade spelarna är på väg tillbaka.

Resten av veckan blir det handboll med lite explosivt inslag samt gymträning. Dessutom så kommer spelarna att få testa vingarna som tränare under fredagen då vi har en faddderkväll. Vill ni flytta fredagsmyset är ni välkomna till Alströmergymnasiet, Nolhaga eller Tennishallen mellan klockan 17 och 21 för att skåda A-lagsspelarna instruera ungdomslagen i föreningen.

Nästa vecka bygger vi vidare på spelet inför våren samt förbättrar vår fysiska status. Torsdag till lördag beger vi oss till Arendal i Norge för att slipa på vårt spel i två träningsmatcher mot Runar och Arendal. Dessutom hinner vi med några träningspass såsom handboll, gym, löpning.

Veckan därpå släpper vi lite på den tunga träningen för att vara så bra förberedda som möjligt när vi ”tjuvstartar” elitserien med hängmatchen mot Hammarby borta på fredagen. Sedan möter vi serieledarna Lugi onsdagen den 30 januari i ett förhoppningsvis kokande Nolhaga.

Vi ser fram emot våren och fortsätter arbeta med att ”kämpa” oss till slutspel. Vi har gjort en bra höst men är långtifrån nöjda utan fortsätter att arbeta hårt för att göra en än bättre vår.

Ni har förmånen att ladda batterierna i några veckor till och så hoppas jag att ni som vi kommer tokladdade till hemmapremiären i Nolhaga. Väl där hoppas jag att ni spänner fast säkerhetsbältena för vi lovar att det kommer gå fort på parketten även i fortsättningen.

Väl mött!

Alingsås HK:s kommande matcher:
18/1: Arendal (18.00, träningsmatch, Arendal)
19/1: Runar (14.00, träningsmatch, Arendal)
25/1: Hammarby (19.00, elitserien, Eriksdalshallen)
30/1: Lugi (19.00, elitserien, Nolhagahallen

Skrivet av Mikael Franzén   
2013-01-10 10:08