AHK:s förlustfria svit bruten

Efter nio raka matcher utan förlust blev HK Malmö för svårt motstånd för Alingsås HK. Hemmalaget vann med klara 31–24 (16–12) efter att ha varit i ledningen i stort sett hela matchen.
– Det är lite synd att vi inte gav oss själva chansen, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Alingsås HK fick klara sig utan spelmotorn och passningsgeniet Jesper Konradsson som låg hemma med hög feber och det visade sig direkt att det var ett stort avbräck för laget. AHK tog ledningen med 2–0 och 3–2, men efter det ledde de aldrig mer.

Malmö, som också är skadedrabbat och här saknade Fredrik Lindahl, Sebastian Geissler och Thomas Varsamis, var betydligt hetare och effektivare. Mattias Thynell, som tidigare på dagen blev uttagen i A-landslaget, gjorde fem mål före paus och Oscar Jensen, firade sin 30-årsdag med storspel i målet. Resultatet i halvtid var 16–12 i hemmafavör.

AHK försökte komma tillbaka i den andra och det såg ett tag ut som man skulle lyckas. Johan Nilsson inledde med halvlekens två första mål och sedan kom Johan Fagerlund igång ordentligt. Han gjorde fem av AHK:s kommande sex mål och såg till att hemmelaget bara hade ett måls försprång kvar, 21–20. Dessvärre för AHK:s del kom Linus Persson in för hemmalaget och briljerade på den högernioposition Fredrik Lindahl lämnat vakant efter hälseneskadan förra veckan. Persson gjorde under matchens sista tredjedel fem mål och ett par målgivande passningar.

Jensens storspel höll i sig hela matchen och AHK förmådde inte att komma tillbaka ytterligare en gång. I stället tog Malmö sin första seger mot AHK sedan februari 2004 och visade att man vill vara med och slåss om en slutspelsplats i år också.

– Det är inte så mycket att säga om det egentligen. Vi kom till bra lägen, men missade mycket samtidigt som Jensen gjorde en jättebra match. Det kändes som vi förlorade alla deras utvisningar också och det håller inte. Nu ska vi fira jul i lugn och ro och ladda inför returmatchen på annandagen.

Positivt i AHK var i alla fall att Markus Stegefelt fick komma in och göra sitt första elitseriemål och Alexander Axelsson sitt första riktiga inhopp i elitserien, som han dessutom inledde med att ta en straff .

Redan på onsdag, på annandag jul, får alltså AHK chans till revansch på Malmö. Då möts lagen i Nolhagahallen 16.15.

HK Malmö–Alingsås HK 31–24  (16–12)

Målskyttar, Malmö: Mattias Thynell 6, Linus Persson 5, Kasper Olsen 5, Mathias Pape-Granvig 5, Carl-Johan Andersson 5, Rasmus Skram 2 (1), Oliver Andersson 2, Robert Månsson.
Alingsås:
Johan Fagerlund 7, Alexander Borgstedt 5, Pontus Johansson 4, Johan Nilsson 3, Max Darj 3, Markus Stegefelt, Daniel Tellander.

Utvisningar, Malmö: 6x2 min. Alingsås: 3x2 min.

Målvakter, Malmö: Oscar Jensen. Alingsås: Mikael Aggefors, Alexander Axelsson.

Publik: 548.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-12-20 21:24