Johannilsson

Johan Nilsson tillhör Alingsås HK till och med säsongen 2014/15. Foto: Tommy Holl

Johan Nilsson förlänger med Alingsås HK

Alingsås HK och Johan Nilsson har kommit överens om ett nytt avtal. Johans tidigare kontrakt skulle löpa ut efter den här säsongen, men redan nu har parterna tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med våren 2015.

Nilsson, 20 år gammal, vänsterhänt och 192 cm lång, kom till Alingsås HK:s juniorlag från moderklubben Baltichov IK i Lerum sommaren 2010 och har haft en otroligt fin utveckling och sakta men säkert spelat sig in i elitlaget.

Under hösten har han varit en starkt bidragande orsak till AHK:s framgångar i elitserien, där han imponerat både från flera olika positioner, både i anfallet och försvaret.

Kommentarer:

Johan Nilsson: Det var inget svårt beslut att ta för min del för jag trivs oerhört bra i Alingsås och känner att tränarna tror på mig. Jag känner att jag fortfarande har mycket kvar att lära och det finns mycket jag kan utvecklas på och möjligheten att göra det finns i AHK. Det känns bra att vara kvar i ytterligare två år och vara med på den resa laget har börjat på.

Mikael Franzén, tränare: Johan är en otroligt ambitiös spelare som under hösten visat att han håller hög elitserieklass. Vi tror att han kan fortsätta att utvecklas och bidra till Alingsås HK i framtiden.

Christer Mårtensson, klubbchef: Det känns otroligt bra att vi redan nu kan förlänga med Johan och att han blir en del i AHK:s långsiktiga satsning. Han har fått och tagit stort ansvar i laget under hösten och levererat både framåt och bakåt.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-12-19 17:18