DSC_0069

Glenn Andersson och Erik Nilsson tar hand om Jonathan Leijonborg. Foto: Daniel Vandor

AHK förlängde förlustfria sviten

28–28 borta mot topplaget Lugi – men Alingsås HK var inte långt från att åka hem med båda pinnarna. Hemmalaget var aldrig i ledningen och kvitterade med bara sekunder kvar.
– Det känns mer som en förlorad poäng än en vunnen, säger Alexander Johnsson som storspelade i målet.

Alingsås HK fortsätter att övertyga i elitserien och är nu uppe i åtta matcher utan förlust. Efter att ha vänt ett stort underläge mot Skövde senast och fått med sig båda poängen blev det nästan motsatt situation här.

AHK och framför allt målvakten Alexander Johnsson inledde matchen övertygande och kopplade tidigt ett grepp om den. Storskytten Johannes Hippe nollades i första halvleken, AHK vann både numerära över- och underlägen och visade prov på både klass och bredd. Första halvleken bjöd till exempel på åtta olika målskyttar i AHK, med spelmotorn Jesper Konradsson som bäste målgörare med fem mål dittills (sex totalt i matchen). Ställningen i halvtid var hela 17–11 till AHK som avslutade halvleken med att göra 6–2.

I den andra halvleken var det ett helt annat Lugi som kom ut. Både Hippe och landslagsmannen Albin Tingsvall fick igång skyttet, Anders Hallberg fortsatte att briljera på mittnio och Espen Christensen började att få tag på AHK-skotten. AHK lyckades att hålla emot fram tills det återstod en dryg minut av matchen. Då kvitterade hemmalaget för första gången sedan 1–1 och fick sedan chansen att ta ledningen efter att AHK missat sitt efterföljande anfall.

Lugi tog time out, men gick sedan ut på planen och nästan omgående slarvade bort bollen, varpå Pontus Johansson halvminuten senare, ur snäv vinkel, åter kunde ge AHK ledningen, 28–27. Tjugotalet sekunder återstod då av matchen, Glenn Andersson fick rött kort i samband med avkastat och Lugi kunde sedan spela in till Jonathan Leijonborg på linjen som med bara fem sekunder kvar kunde göra 28–28.

– Jag hade gärna tagit den, eller jag borde ha tagit den. Det känns surt. Det kändes så bra i första och vi gjorde precis som vi hade sagt. Vi fick stopp på deras duktiga skyttar, säger målvakten Alexander Johnsson.

Mikael Franzén var både nöjd och missnöjd efter matchen. Missnöjd förstås över att ha tappat ledningen, men nöjd över att det ändå blev en poäng på bortaplan mot ett topplag. Och att försvarsspelet fungerade bättre än senast.

– Vi gjorde stora framsteg bakåt, trots att det bara gått ett par dagar mellan matcherna. Vi var beredda på att själa båda poängen och de såg lite trötta ut inledningsvis. Det var ju en fördel för oss såklart att de spelade en tuff match i Eskilstuna för bara två dagar sedan. Jag tycker att vi fegar lite i andra, vi får inte det där riktiga trycket. Men jag är ändå stolt över att vi fixar en poäng, de är ändå obesegrade på hemmaplan och är ett mycket bra lag, säger han. 

Krysset innebär att AHK nu har spelat åtta matcher i rad mot Lugi utan att förlora, fem segrar och tre oavgjorda. Senaste Lugisegern över AHK kom 2008.

Lugi HF–Alingsås HK 28–28 (11–17)

Målskyttar:

* Lugi: Jonathan Leijonborg 6, Anders Hallberg 6, Johannes Hippe 4, Albin Tingsvall 4, Joacim Ernstsson 3, Niklas Gudmundsson 3, Nemanja Milosevic, Jakob Wickman Modigh.

* Alingsås: Jesper Konradsson 6, Pontus Johansson 5, Johan Fagerlund 4, Daniel Tellander 3, Glenn Andersson 3, Johan Nilsson 2, Marcus Dahlin 2, Max Darj 2, Erik Nilsson.

Målvakter:

* Lugi: Espen Christensen 19/46=41% + 2/3 7m.

* Alingsås: Alexander Johnsson 23/49=47% + 0/1 7m, Mikael Aggefors 0/1 7m.

Utvisningar:

* Lugi: 6x2 min.

* Alingsås: 4x2 min + ett rött kort.

Målvakter:

* Lugi: Espen Christensen

* Alingsås: Alexander Johnsson, Mikael Aggefors

Matchens bästa spelare:

* Lugi: Jonathan Leijonborg.

* Alingsås: Jesper Konradsson.

Domare: Niclas Widell och Johan Åström.  

Publik: 1 236.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-12-12 22:27