AHK bästa idrottsklubb i Movember

November är slut – och därmed har också spelarna i Alingsås HK:s elitlag rakat bort mustascherna. Spelarnas insamlingar samlade ihop över 16 000 kronor till kampen att bekämpa prostatacancern, mer än något annat svenskt idrottslag fick ihop.

Det var varken de finaste, största eller fylligaste mustascherna som växte fram ovanför munnarna på AHK-spelarna, men det var heller inte några skönhetspoäng som delades ut i den världsomfattande Movember-kampanjen som nyss avslutades.

I stället låg vikten på att uppmärksamma och stödja kampen och forskningen för att kunna besegra prostatacancern genom olika insamlingar. Spelarna i Alingsås HK lyckades tack vare stöd från familjer, vänner, sponsorer och supportrar samla in 16 400 kronor som går till forskningen. 

Med det placerade sig AHK på femte plats på den svenska laglistan, och etta av samtliga idrottsklubbar. På platsen bakom finns ishockeylaget Färjestads BK. Bland idrottslagen kommer sedan AIK Ishockey (9:a totalt), Hudiksvalls HC (12:a) samt elitseriekollegorna HK Malmö (18:e) och Redbergslids IK (30:e).

Noterbart är att Alingsås HK under tiden kampanjen pågått varit elitseriens formstarkaste lag på planen. De fem matcherna under november resulterade i fyra segrar (Skånela, Aranäs, Sävehof, VästeråsIrsta) och en oavgjord (Guif) och gav således nio poäng.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-12-03 13:20