maxdarj

Efter att ha missat de 13 inledande matcherna är nu Max Darj redo för spel igen.

Lagkaptenen laddad inför sin comeback

Två linjespelare ut sedan förra matchen – två nya in. Lagkaptenen Max Darj är laddad inför comebacken.
– Det går inte att beskriva hur sugen jag är att spela igen, säger 21-åringen.

Precis när Alingsås HK:s mittsexuppställning skulle bli komplett för första gången under hösten slog oturen till.

I matchen mot Sävehof skadade sig den assisterande lagkaptenen Glenn Andersson axeln och de tilltagande smärtorna Payam Hatami fick i halsen tvingade honom senare uppsöka sjukhus med operation som följd.

– Det har verkligen varit en otursposition i år, men vi får hoppas att det vänder nu, säger Max Darj, ordinarie lagkaptenen som inte kunnat spela under hösten på grund av den ryggoperation han genomgick i augusti.

I lördags gjorde han comeback och spelade en halvtimme med utvecklings­laget och i kväll drar han alltså på sig A-lagströjan för första gången den här säsongen.

Orkar du en hel match?

– Med vilja klarar man mycket. Jag är inte den som går av frivilligt, utan i så fall får (Mikael) Franzén plocka av mig...

Vad kan du tillföra laget?

– Det jag brukar bidra med. Väldigt massa energi och att jag hela tiden försöker driva på grabbarna.

Hur har de skött sig utan dig?

– Väldigt bra! Jag är oerhört stolt över det som de presterat i höst. Det var mycket nytt inför säsongen och ingen visste riktigt hur det skulle bli, men det har blivit riktigt bra.

Vad är skillnaden på årets AHK jämfört med fjolårets?

– Framför allt är vi bra även mot sämre motstånd. Än så länge har vi inte haft några genomklappningar som mot H43 förra året (dubbla förluster).

Förutom att Max Darj är tillbaka får också linjespelaren och den egna produkten Erik Östling, 18, sätta på sig elitserietröjan för första gången.

– Han har tränat med oss ett tag och har gjort det bra. Det blir spännande att se honom i elitserien, säger tränaren Mikael Franzén.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-11-29 09:41