glennrik

Glenn borta minst fyra veckor

Alingsås HK fick inte bara med sig två poäng från matchen Sävehof mot Sävehof, utan även en axelskada på Glenn Andersson. Försvarsbjässen blir nu borta minst fyra veckor.

Det var i en situation efter drygt 20 minuters spel i går som skadan inträffade. I samband med att Kristian Bliznac fick sin andra utvisning fick Glenn både Bliznac och Jesper Nielsen över sig och landade på axeln. Glenn undersöktes tidigare i dag av klubbens sjukgymnast Johan Sandberg och skickades sedan till Leif Swärd på IFK-kliniken för att röntgas.

Det postiva: Inga skelettskador. Det negativa: Skadefrånvaro i fyra, kanske upp till sex veckor och i så fall inget spel 30 januari när elitserien drar igång igen efter VM-uppehåller. 

– Det kunde ändå ha varit värre. Nu är det en blödning i leden som fäster nyckelbenet med axeln och vi kan bara hoppas att det läker bra, säger Sandberg.

Glenn har under hösten varit assisterande lagkapten då den ordinarie kaptenen Max Darj varit ryggskadad.

– Det är förstås oerhört tråkigt för Glenn och för laget. Max Darj är snart tillbaka, men kommer inte vara redo för 60 minuter, så vi får hitta andra alternativ. Vi har ju kvar Erik Nilsson som gör det jättebra, sedan har vi redan testat Marcus Dahlin där, liksom Jesper Konradsson, säger AHK-tränaren Mikael Franzén. 

AHK:s nästa match spelas på torsdag hemma mot VästeråsIrsta HF och sedan följer matcher mot Hammarby IF (borta, 5/12), IFK Skövde (hemma 9/12) samt seriens två topplag, Lugi HF (borta 12/12) och IFK Kristianstad (hemma 16/12). 

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-11-22 15:18