Tellan

Daniel Tellander blev bäste målskytt med åtta mål. Foto: Tommy Holl

Två av två mot Sävehof

Andra matchen mot mästarlaget – andra imponerande segern. Alingsås vann inte bara matchen på läktaren i Partillebohallen, utan även den viktigare viktigaste, på planen. Slutresultatet skrevs till 36–32 (18–19) i AHK-favör.

När Sävehof gästade Nolhagahallen i premiären i september stod det 34–32 på resultattavlan efter att Alingsås kämpat ner IK Sävehof, mästare samtliga år efter AHK:s guld 2009. Resultatet skrevs sedan om till 10–0 sedan det uppdagats att Kristian Bliznacs övergång från just AHK till Sävehof inte registrerats.

Det var därför ett revanschsuget och taggat Sävehof som tog emot AHK i kväll och inledde matchen i ett rasande tempo. AHK blev straffat på samma sätt som de ofta straffar motståndarna, med snabba avkast, kontringar och omställningar.

– Det märktes att de har ett internationellt tempo efter sina matcher i Champions League och vi blev straffade, säger AHK-tränaren Mikael Franzén, som tvingades ta en time out efter halva halvleken.

Underläget var då 11–13, men avbrottet hjälpte och AHK kunde ganska omgående både reducera och kvittera ledningen. Man lyckades dock inte ta över den, utan Sävehof kunde svara och ledde sedan resten av halvleken med ett eller två mål. I halvtid var ställningen 19–18 till Sävehof, efter att Alexander Borgstedt kommit in och gjort tre snabba mål i slutet av halvleken,

Sävehof fortsatte att ha övertaget även under första halvan av den andra halvleken och nästa gång AHK kom i fatt var när Borgstedt gjorde sitt femte mål, fram till 22–22. Då hade Mikael Aggefors, som bytte av Alexander Johnsson i målet inför andra, strax innan räddat en straff av Kent Robin Tönnesen.

Alingsås kvitterade även till 23–23, 24–24, 25–25, 26–26 och 27–27 innan man för andra gången i matchen (Pontus Johansson gjorde matchens första mål) kunde ta ledningen. Kvarten återstod av matchen – och det var Alingsås som drog det längsta strået. En av de som midrog mest till målfabrikationen var vänstersexan Daniel Tellander, som gjorde åtta mål på sina tio avslut.

AHK vände 26–27-underläget till ledning med 30–27 och när Sävehof fått göra två reduceringsmål gjorde man återigen fyra raka. Det hjälpte inte för Sävehof att byta ut Thomas Forsberg i målet, för framåt var förre landslagsspelaren Fredrik Larsson alltför ensam att vilja något.

– Vi höjde oss en nivå i andra och kämpade mer. Vi visste att vi var tvungna att slita mer och vi var beredda redan innan situationerna dök upp och kunde vinna kampen om returerna, säger försvarskuggen Erik Nilsson, som även gjorde fyra mål framåt (Han hade gjort åtta totalt inför den här matchen).

För Mikael Franzén, som fick sparken från Sävehof trots att han tog laget till två SM-guld på två år, var återkomsten till Partillebohallen extra skön. Hans facit mot sin gamla klubb är nu två segrar och 70 gjorda mål framåt.

– Det är riktigt härligt, men man ska komma ihåg att Sävehof är inne i en tuff matchperiod. Alla vet vad de kan när säsongen närmar sig slutet. Det jag är stolt över att vi litar på vår spelidé fullt ut och vi orkar mer i slutet av matchen. Vi har ett fantastiskt bra anfallsspel och det var en hög procent på alla spelare. Även Alexander Borgstedt, fem mål till slut, var mer än nöjd med segern.

– Det var nog våran absolut bästa match den här säsongen, vi var riktigt bra både framåt och bakåt även om vi släppte in så många. Det var en otroligt härlig inramning på matchen och ett fantastiskt stöd från alla AHK-are på läktaren, säger han.


IK Sävehof - Alingsås HK 32-36 (19-18)

IKS: Kent Robin Tönnesen 6, Fredrik Larsson 6, Kristian Bliznac 5, Jesper Nielsen 4, Victor Fridén 4, Robert Johansson 2, Michael Apelgren 2 (1), Tobias Albrechtson 2, Eric Forsell Schefvert.

AHK: Daniel Tellander 8, Jesper Konradsson 5, Alexander Borgstedt 5, Erik Nilsson 4, Johan Fagerlund 4 (1), Pontus Johansson 3, Johan Nilsson 3, Glenn Andersson 2, Payam Hatami 2.

Målvakter:
* IKS: Thomas Forsberg 14/46=30% + 0/1 7m, Peter Johannesson 0/3=0%.
* AHK: Mikael Aggefors 12/25=48% + 1/1 7m, Alexander Johnsson 5/23=22% + 0/1 7m.

Utvisningar:
* IKS: 5x2 min.
* AHK: 2x2 min.

Straffar:
* IKS: 1/2.
* AHK: 1/1.

Pris till bästa spelare:
* IKS: Jesper Nielsen.
* AHK: Jesper Konradsson.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 1 740.
Skrivet av Daniel Vandor   
2012-11-21 21:36