mercurymonkeysmariabossesv

Premiär för nya AHK-låten idag

En idé blev till en fråga som blev till ett uppdrag. Uppdraget blev till en låt, en låt som spelats in under sommaren, och i samband med dagens Elitseriepremiär är det dags för premiärspelning av låten inför publik.

Det var ett tag sedan det spelades en AHK-låt på hemmamatcherna, men nu är det dags igen. Alingsåsbandet Mercury Monkeys har under sommaren skrivit och spelat in en ny kampsång.

- Min granne Claes Jonsson kom med den sunda idén att AHK som Svenska Mästare borde ha en låt. Därifrån tog vi det till min kompis Håkan Ivarsson, som ju är arrangemangsansvarig i AHK, och sedan satte arbetet igång, säger trummisen Pierre Stensson när ahk.nu träffar honom i replokalen.

Bandet som ligger bakom låten heter Mercury Monkeys. Förutom Pierre på trummor återfinns Erik Ljungqvist på gitarr och sång, Sigge Järrebring på gitarr samt Patrik Skoglöw på bas. Den som kan sin Alingsåsmusik inser att Mercury Monkeys består av ett gäng mycket duktiga musiker med förflutet i bland annat Arise och KRIM. På låten medverkar även Maria Flodén på sång, en nog så viktig detalj i sammanhanget.

På frågan om arbetet med låten gick snabbt och smärtfritt svarar Pierre så här:

- Den kom inte till i en handvändning, utan det var en ganska lång process. Det är mycket att tänka på, låten får inte vara för hård, inte för mesig, texten ska vara rätt, takten måste sitta där så publiken kan klappa med och så vidare. Vi är mycket nöjda med resultatet och vi hoppas att även publiken, och framför allt laget, gillar den.

I eftermiddag är det Elitseriepremiär, och vad passar då bättre än att premiärspela AHK-låten inför publik? En scen är uppbygd på kortsidans ståplats varifrån bandet kommer att uppträda. Undertecknad spenderade på lördagen ett par timmar i replokalen och kan garantera att det blir fullt ös.

- Vi lovar att göra vårt för att höja stämningen i hallen, avslutar Pierre.

Vill du smyglyssna på låten, klicka då på bilden nedan för att komma till Mercury Monkeys Myspacesida.

mm_ps

Skrivet av Martin Johansson   
2009-09-19 18:35