Fagerlund_IKS

Johan Fagerlund var planens bäste målskytt med nio mål. Foto: Tommy Holl

Andra raka bortasegern för AHK

 Alingsås HK fortsätter att via fin form i herrarnas elitserie. Jumbon HK Aranäs besegrades med 33–26 (18–14) och AHK har nu tagit sju poäng på sina fyra senaste matcher.
– Det är grymt viktigt att vi tar poängen i de här matcherna. Vi gjorde en riktigt bra laginsats i dag, säger niomålsskytten Johan Fagerlund.

Efter segrarna mot Redbergslid och Skånela och krysset mot Eskilstuna Guif i söndags åkte i dag Alingsås HK till Kungsbacka för att förlänga den förlustfria sviten – och lyckades.

AHK inledde målskyttet genom Jesper Konradsson och lagen gjorde varannat mål till en början. Johan Fagerlund bröt det möstret när han gjorde 3–5 och efter nästa hemmamål gjorde AHK fyra raka (två var av Pontus Johansson och Fagerlund), gick fram till en femmålsledning och tvingade Aranäs till en time out. En time out som gav omedelbar effekt.

 

För ut på planen igen kom ett mer taggat Aranäs som utnyttjade det slarv i passningsspelet som AHK plötsligt bjöd på och gjorde i sin tur fyra raka mål. När kvitteringen sedan kom, till 10–10, var det AHK:s tur att ta time out.

– Vi gjorde en bra och stabil match och det var väl egentligen bara där som vi kände lite oro. Å andra sidan hade vi haft bra anfall innan, men bränt lägena och de fick kontra in några mål, säger AHK-tränaren Mikael Franzén som har just Aranäs som moderklubb och som var den som förde laget från division två till elitserien under sin tid som tränare för klubben.

Fram till 13–13 hängde Aranäs med, sedan hade AHK en tyngre växel att lägga i. Ett numerärt överläge utnyttjades bra och när Pontus Johansson i sista sekunden gjorde sitt femte mål på fem försök gick AHK till halvtidsvila med en 18–14-ledning. Johan Fagerlund hade bidragit med hela sju av AHK-målen i första halvleken.

 

Hemmalaget, tillika jumbo i tabellen med endast en inspelad poäng (borta mot Lugi), förmådde aldrig att komma närmare i den andra halvleken. AHK kunde ganska snart gå upp till en sex målsledning  och kontrollerade matchen. Som mest ledde man med åtta mål, men segermarginalen blev till slut sju.

– Det var riktigt gött att vi vann i dag, vi gjorde en stabil match, säger Johan Fagerlund, som var matchens bäste målskytt med sina nio mål och toppar lagets interna skytteliga med 56 mål.

– Jag fick bra lägen, framför allt i första. De låg så lågt på mig, så jag var tvungen att ta skott utifrån för att inte sabba för de de andra. Men det var en kul match att spela, med stora ytor och bra stämning på planen, säger han.

 

Även nästa match för Alingsås HK är på bortaplan, mot svenska mästaren Sävehof på onsdag.

 

HK Aranäs–Alingsås HK  33–26 (14–18)

Målskyttar:
* HKA: Hampus Wanne 5, Pål Wetterbrandt 4, Andreas Arrman 4, Tommy Atterhäll 3, Niclas Fingren 3, Fredrik Teern 3, Tobias Östanbäck 3, Jonathan Berg.
* AHK: Johan Fagerlund 9, Pontus Johansson 6, Jesper Konradsson 4, Johan Nilsson 4, Daniel Tellander 3, Glenn Andersson 2, Erik Nilsson 2, Alexander Borgstedt 2, Markus Dahlin.

Utvisningar:
* HKA: 6 x 2 min.
* AHK: 1 x 2 min.

Matchutveckling:
5 min: 3–4. 10 min: 4–7. 15 min: 5–9. 20 min: 9–10. 25 min: 13–13. 30 min: 14–18. 35 min: 17–21. 40 min: 18–24. 45 min: 20–27. 50 min: 21–28. 55 min: 23–30. 60 min: 26–33.

Domare: Martin Gomér och Johan Gomér.

Publik: 710 (Kungsbacka ishall).

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-11-17 16:39