AHK-GUIF10

Guif fick grepp om Alingsås HK i slutet av matchen och det blev delad pott. Foto: Tommy Holl

Säsongens andra kryss mot Guif

Precis som när lagen möttes sist blev det oavgjort när Alingsås HK och Eskilstuna Guif idag drabbade samman, denna gång i Nolhagahallen Hemmaledning 15-12 blev till slut 25-25 sedan Guif varit det starkare laget mot slutet av matchen.


Det var blandade känslor i Nolhagahallen när det blåstes för eld upphör idag. Alingsås ledde i princip hela matchen men fick ändå bara med sig en poäng, men det kunde till och med blivit så att man tvingats inkassera en förlust.

AHK inledde starkt i sin defensiv och tvingade Guif till time out i underläge 1-2 redan efter knappt sex minuter. Viss effekt fick time outen och Guif vände till ledning 4-3 och 5-4, men sedan tog Alingsås över igen. Fyra raka hemmamål, varav två från Daniel Tellander, på sex minuter innebar AHK-ledning 9-5, något som framför allt var ett resultat av en bra defensiv.

När man väl var i ledningen såg Alingsås till att behålla den. Guif närmade sig visserligen något, men i paus var hemmalaget tre mål före i form av 15-12.

Andra halvlek inleddes med fortsatt bra hemmadefensiv. De bollar som ändå rann igenom räddades allt som oftast av Mikael Aggefors som än en gång stod för en storstilad insats i målet. Som mest var ledningen uppe i sex mål, 20-14 och 21-15, men Guif har som vana att aldrig ge sig, och det gjorde man inte idag heller.

Ett målvaktsbyte där Richard Larsson ersatte Robin Hallberg och ett förändrat försvarsspel var gästernas biljett in i matchen. Detta i kombination med att man blev skarpare i sina avslut gjorde att Guif på tre anfall krympte avståndet till tre mål. AHK svarade och gick till fyramålsledning två gånger (23-19 och 24-20), men gästerna från Eskilstuna närmade sig mer och mer ju längre matchen led.

Med fem minuter kvar av matchen och i ledning 24-23 hade AHK tre möjligheter att gå till ny tvåmålsledning, men detta satte Richard Larsson i Guifmålet stopp för. Istället kunde Guif kvittera till 24-24 med tre minuter kvar att spela då Mathias Tholin satte sitt femte straffmål för kvällen.

AHK återtog ledningen i anfallet efter då Johan Fagerlund på en fin växel från Jesper Konradsson enkelt kunde placera in bollen bakom Richard Larsson. Guif ville inte vara sämre och kvitterade i nästkommande anfall på en japan som slogs från Daniel Pettersson på högersex till Robin Andersson som kom flygande in i målgården från sin vänsternioposition.

30 sekunder senare drabbades Guif av en utvisning då Richard Blank åkte på en till synes billig tvåa. Alingsås växlade upp Marcus Dahlin, men Richard Larsson räddade ännu en gång.

Sista anfallet således till Guif, och nu var det Mikael Aggefors tur att briljera. Med två sekunder kvar att spela gick Robin Andersson upp och drog till från mittnio, men Aggefors räddade bollen nere vid sin högra stolpe, och därmed en poäng åt hemmalaget.

Med facit i hand så känns det med AHK-ögon surt att det "bara" blev en poäng idag. Över 60 minuter var AHK det bättre laget, men när det blev skarpt läge sista tio minuterna var Guif kyligast och tog en poäng som väl kanske inte var helt orättvis. Det kunde slutat med två bortapoäng, men det hade varit lite för mycket efter det som utspelades på banan.

Känslan så här i efterhand är att vi fick se en bra handbollsmatch mellan två lag som behärskade de flesta moment på banan, så väl framåt som bakåt. En del som hemmalaget inte lyckades med idag var spelet i sex mot fem. Sex numerära överlägen resulterade i totalt 5-5 i mål, det är så klart inte godkänt.

Plusbetyg i hemmalaget till mittförsvaret Glenn Andersson och Erik Nilsson som alltmer hittar sina roller. Bra var också Mikael Aggefors i målet.

Hos gästerna stod Richard Larsson för ett mycket bra inhopp i målet. Överbetyg också till Alexander Stenbäcken som drog ett tungt lass då andra spelare som normalt är framträdande inte hade sina bästa dagar.

Noterbart är att Markus Stegefelt, född -94, idag debuterade för AHK, och detta mot moderklubben Guif. Det blev spel på en något ovan mittnioposition för Stegefelt, men som vanligt visade han inga nerver. Två avslut, som visserligen räddades av Robin Hallberg, och en assist då han hittade Daniel Tellander på kanten blev facit i debuten. Mer lär komma.

Alingsås HK - Eskilstuna Guif 25-25 (15-12)

AHK: Johan Fagerlund 6 (2), Daniel Tellander 4, Marcus Dahlin 3, Alexander Borgstedt 3, Glenn Andersson 2, Jesper Konradsson 2, Pontus Johansson 2, Johan Nilsson 2, Erik Nilsson.

GUI: Mathias Tholin 8 (5), Alexander Stenbäcken 4, Daniel Pettersson 3, Heimir Heimisson 3, Mattias Zachrisson 3, Robin Andersson 2, Rickard Åkerman, Adam Sjöö.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 18/38=47% + 0/3 7m, Alexander Johnsson 0/3 7m.
* GUI: Richard Larsson 7/13=54%, Robin Hallberg 10/27=37% + 0/2 7m.

Utvisningar:
* AHK: 2x2 min.
* GUI: 6x2 min.

Straffar:
* AHK: 2/3.
* GUI: 5/6.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Jesper Konradsson.
* GUI: Mathias Tholin.

Domare: Göran Jonsson & Henrik Mäkinen.

Publik: 943.
Skrivet av Martin Johansson   
2012-11-11 20:16