Två nya AHK-poäng mot Skånela

Alingsås HK tog sin andra bortaseger för säsongen, detta efter att ha besegrat Skånela IF från Märsta med 23–21 (12–11). Efter underläge de första 20 minuterna kunde AHK vända och sedan dryga ut ledningen i andra halvleken.
– Det var en skitmatch utan så mycket handboll, men vi vann och det är riktigt skönt, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Alingsås HK har tagit åtta poäng hemma i Nolhagahallen, men på bortaplan hade det bara plockats tre pinnar inför mötet med nykomlingen Skånela. Nu är den siffran fem, men AHK fick slita rejält för segern.

Hemmalaget, som gjorde sin andra hemmamatch i Vikingahallen (de tre första omgångarna tvingades laget spela i Uppsala), började bäst och hade en tremålsledning vid tre tillfällen, sista gången vid 8–5. Då kom Marcus Dahlin in i matchen och såg till att AHK kom ifatt och förbi. AHK ledde med uddamålet, 12–11, i paus.

– Dahlin kom in där och löste upp lite knutar, han var riktigt bra i dag, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

I den andra halvleken tog det tio minuter innan hemmalaget gjorde sitt första mål i uppställt spel (ett mål på straff och ett på straffretur dittills) och bara mängder av AHK-slarv gjorde att matchen inte avgjordes redan då. Som mest ledde AHK med 20–15, men Skånela krigade på och gav inte upp.

Det definitiva avgörandet kom med drygt tre minuter kvar att spela. Hemmabänken snackade till sig en tvåminutersutvisning och Daniel Tellander kunde i det påföljande anfallet göra 19–23.

– Vi borde kanske ha dödat matchen lite tidigare, men de krigade bra och fick matchen dit de ville. Jag är grymt nöjd med poängen, det är skönt att vinna även när vi inte spelar bra. Man ska inte underskatta poängen i en sån här match, de är mycket värda, säger Franzén.

Skånela IF–Alingsås HK 21–23 (11–12)

SIF: Jesper Östlund 6 (4), Viktor Östlund 4, Iris Ganibegovic 3, Christoffer Brännberger 2, Fredric Haglöf 2, Kim Laneklint 2, Gustaf Hallén, Hampus Larsson.
AHK: Marcus Dahlin 7, Johan Fagerlund 7 (3), Daniel Tellander 4, Alexander Borgstedt 2, Glenn Andersson, Pontus Johansson, Jesper Konradsson.

Målvakter:
* SIF: Tobias Olsson 18/38=47% + 0/2 7m, Daniel Bergman 0/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 18/29=62% + 1/3 7m, Alexander Johnsson 0/7=0% + 0/1 7m.

Utvisningar:
* SIF: 6x2.
* AHK: 4x2.

Domare: Jonny Ahlvin och Mikael Eketjäll.

Publik: 721 

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-11-07 21:39