Enstrom_SIF_2Marcus Enström beräknas vara borta fyra till sex veckor. Foto: Tommy Holl

Enström tvingas till operation

Alingsås HK får klara sig utan Marcus Enström under de kommande matcherna. På fredags opereras han för att bli av med de magsmärtor som hämmat honom under hösten.
– Det har sagt att det tar fyra till sex veckor innan jag kan spela match igen, säger högersexan.

I våras var det höfterna som krånglade för Marcus Enstöm, men efter operationen i april har det inte varit några problem där. Dock så har han haft magsmärtor under hösten och efter att ha undersökts av fotbollslandslagets läkare Leif Swärd tidigare i veckan blir det nu operation på fredag.

Att vänta till VM-uppehållet i januari var inte aktuellt.

– Smärtorna sitter i höger magfäste och har varit så stora så vi ville göra operationen så snart vi kunde, så att jag också kan vara tillbaka så snart som möjligt, säger 25-åringen.

Under operationen kommer ett nät att opereras in i magen för att stärka upp bukmuskulaturen, en liknande operation som den man gör när man har bråck.

Fyra till sex veckor beräknas det att ta innan Enström är tillbaka i matchform, vilket innebär att AHK får klara sig utan honom i fem till åtta matcher.

– Det är tungt att tappa Marcus, men det är bättre att det sker nu än senare under säsongen. Nu får andra kliva fram. Johan Nilsson har gjort det jättebra i höst och kommer få ett mycket större ansvar och det kan även bli så att Johan Fagerlund kliver ner på kanten ibland, säger tränaren Mikael Franzén.

Marcus Enström, som kom till Alingsås HK 2006, har gjort 25 mål under de nio första omgångarna i höst.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-10-31 19:20