Asbjörn Fridriksson lånas ut till FH

För att få mer speltid och fortsätta sin handbollsutveckling kommer Asbjörn Fridriksson att lånas ut från Alingsås HK till isländska FH, klubben han kom från inför förra säsongen.

Utlåningen gäller från den 31 oktober och tills vidare.

Asbjörn Fridriksson har kontrakt med Alingsås HK säsongen ut med option på ytterligare ett år, till och med våren 2014.

Kommentarer:

Asbjörn Fridriksson: Jag trivs jättebra i Alingsås och med killarna i laget, men känner att jag behöver få spela mer. Att lånas ut till en annan svensk klubb var aldrig aktuellt för mig. Jag spelade för FH i tre säsonger innan jag kom till Alingsås och efter att ha pratat med tränarna i FH och fått veta att de vill satsa på mig känns det jättebra. Det isländska transferfönstret stänger den första november, så utlåningen var tvungen att ske nu.

Christer Mårtensson, klubbchef Alingsås HK: Asbjörn är väldigt omtyckt i klubben och en oerhört proffsig och ambitiös spelare som förtjänar ett proffsigt agerande från vår sida. I det här läget väljer vi att se till hans bästa och tillmötesgå hans önskan att bli utlånad för att få mer speltid.

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK: Det är tråkigt för oss som trupp då Asbjörn alltid ger allt på träning och att han dessutom är en mycket bra kille som alla trivs bra med även vid sidan av handbollen. Den här lösningen känns ändå väldigt bra så ”Assi” kan få den speltid han behöver för att utvecklas vidare och dessutom i en miljö han väl känner till.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-10-29 08:55