AHK-RIK2

Marcus Dahlin gjorde sju av målen när RIK besegrades med 31–22. Foto: Tommy Holl

AHK krossade Redbergslid

Efter två raka förluster är Alingsås HK tillbaka på vinnarspåret igen. Redbergslids IK kördes över i den tv-sända matchen i Nolhagahallen med hela 31–22 (15–10).
– Hela laget gör en riktigt bra insats i 60 minuter, säger sjumålsskytten Marcus Dahlin.

Redbergslid har haft förtvivlat svårt mot Alingsås HK i Nolhagahallen de senaste åren och inte vunnit där i elitserien sedan 2006. Fler segrar blir det heller inte, då Estrad Alingsås är spelplatsen nästa gång laget kommer på besök.

I dagens match hade laget ledningen med 2–0 efter att förre AHK:arna Lasse Bernhardsson och Björn Iveland inlett målskyttet i matchen, men sedan gjorde hemmalaget tre raka mål och släppte sedan aldrig tillbaka ledningen.

– Senast mot Drott var vi inte på tårna från början, det var vi nu. Vi fick träff på dem när de skulle skjuta och då blir det också lättare för (Mikael) Aggefors i målet. Vi fick ut det vi hade pratat om, både framåt och bakåt, säger AHK:s assisterande tränare Dennis Sandberg.

Mikael Aggefors gjorde en strålande match och Alingsås HK kunde gå till halvtidsvila med en 15–10-ledning. Bland annat gjorde laget 8–1 på en tio minutersperiod och RIK:s time out efter de första tre målen i den perioden hjälpte föga.

På minuskontot för AHK i den första halvleken var de två utvisningarna för felaktigt byte. I stället för att få anfall och ha chansen att gå till halvtidsvila med sju måls ledning fick AHK avsluta halvleken med en man mindre och fem måls ledning.

En nyckel till den, trots allt, stora ledningen var att AHK fick tidigt övertag på gästernas storskytt Rickard Lönn som stannade på fyra mål på sina tolv skott.

– Det var viktigt att stoppa honom, han brukar ju skjuta mycket och bra. Nu fick vi ner hans procent. Det var rejäl skillnad i försvarsspelet jämfört med matchen mot Drott senast. Då var försvaret utspritt, nu var det samlat och tätt och alla jobbade tillsammans. Nu fick de smällar när de klev in nära och fick inte lika mycket tid på sig när de skulle skjuta. Vi var riktigt bra i dag, säger Mikael Aggefors som noterades för fina 48 i räddningsprocent sett över hela matchen.

AHK fortsatte att spela bra även i den andra halvleken. Aggefors räddningar resulterade i kontringar som i sin tur genererade mål framåt. Efter fem raka AHK-mål var ställningen hela 21–11 och RIK såsåg ut som ett slaget lag. Mario Lipovac och Linus Arnesson såg till att gästerna kom tillbaka lite, men närmare än sex måls underläge kom de aldrig. I stället avslutades matchen med tre raka AHK-mål och slutsiffrorna skrevs till 31–22.

Priset för bäste hemmaspelare gick till sjumålsskytten Marcus Dahlin som kunde gå för fullt efter att ha haft en skadefylld säsongsinledning.

– Det är gött att vara tillbaka igen. Jag har ju inte varit hundraprocentig och när jag inte kan komma i full fart händer inte så mycket. Nu mår kroppen bättre och jag hamnade i bra lägen, då kommer också målen. Jag fick bra lägen som jag måste skjuta i, säger han.

– Jag tycker att hela laget gör en riktigt bra insats i 60 minuter, framför allt i försvaret där vi litar på och hjälper varandra. Skönt också att vinna igen och att vi kan göra det utan "Fagge" (Johan Fagerlund) också.  

Samtliga elva utespelare i Alingsås gjorde mål i matchen.

Närmast är det landslagsuppehåll i eltiserien och nästa match för AHK är borta mot Skånela IF den 7 november. Fyra dagar senare kommer Eskilstuna Guif till Nolhagahallen.  


Alingsås HK–Redbergslids IK    31–22 (15–10)


AHK: Marcus Dahlin 7, Daniel Tellander 6, Pontus Johansson 4, Jesper Konradsson 3, Marcus Enström 3, Glenn Andersson 2, Johan Nilsson 2, Alexander Borgstedt, Erik Nilsson, Payam Hatami, Asbjörn Fridriksson (1).

RIK: Rickard Lönn 4, Mario Lipovac 4, Linus Arnesson 3, Henrik Lundström 3 (1), Fredrik Pettersson 2, Björn Iveland 2, Lasse Bernhardsson, Charlie Sjöstrand, Richard Hanisch, Oskar Ysander.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 19/40 = 48% + 0/1 7m, Alexander Johnsson 1/1 7m.
* RIK: Vladimir Abadzic 15/45 = 33& + 0/1 7m.

Utvisningar:
* AHK: 4 x 2 min.
* RIK: 3 x 2 min.

Domare: Jonny Ahlvin och Mikael Ekefjäll.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Marvus Dahlin.
* RIK: Mario Lipovac.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-10-28 18:25