Tung förlust mot Ystads IF

Ystads IF blev första lag att betvinga AHK på hemmaplan i årets elitserie. Gästerna ledde från start till mål och vann klart rättvist med 29-24 efter 15-10 i halvtid.


Det märktes egentligen redan från start att det här inte var AHK:s kväll. Trots att man under matchens tio första minuter spelade med en man mer i fyra minuter var det gästerna Ystads IF som var före i målprotokollet.

AHK klarade inte av att stå emot YIF:s långa anfall där man ofta spelade till sig ett par frikast per anfall, för att när det sedan brände till avsluta kliniskt. Därav uteblev det tidigare så effektiva spelet i första- och andrafasen.

Efter 25 minuter visade resultattavlan 10-12 och ett visst hopp kände nog de 945 åskådarna, men en olycklig avslutning där Ystad gjorde 3-0 på fem minuter, gav femmålsunderläge i form av 10-15 i paus.

Hemmalagets chans inför andra halvlek var så klart att få en bra start, det blev precis tvärtom. Ystad gjorde halvlekens två första mål och drygade sedan ut ledningen ytterligare för att efter 35 minuter leda med 20-12.

AHK närmade sig en del i målprotokollet mot slutet av matchen då framför allt Johan Nilsson och Asbjörn Fridriksson tog skytteansvar från nio meter, men matchen var redan avgjord.

Bäste AHK:are var Johan Nilsson som i Johan Fagerlunds och Marcus Dahlins frånvaro idag spelade på högernio, en position som han förvisso inte är helt obekant med, men som han inte spelat sedan förra säsongens matcher i HP i division 2.

Plus också till Asbjörn Fridriksson som stod för ett bra inhopp i andra halvlek, samt Alexander Johnsson som noterades för 58 i räddningsprocent i den andra halvleken och 52 totalt.

Hos gästerna visade Fredrik Ohlander att han är en målvakt av yppersta klass. Sebastian Seifert, Jim Gottfridsson och Martin Bager förtjänar också överbetyg i ett Ystads IF där ingen föll ur ramen.


Alingsås HK - Ystads IF HF 24-29 (10-15)

AHK: Johan Nilsson 5, Asbjörn Fridriksson 5 (2), Daniel Tellander 4, Jesper Konradsson 4, Glenn Andersson 2, Marcus Enström, Payam Hatami, Alexander Borgstedt, Pontus Johansson.

YIF: Philip Nilsson 7 (3), Jim Gottfridsson 5, Julius Martinsson 4, Sebastian Seifert 4, Martin Bager 3, Jakob Nygren 2, Pierre Hammarstrand 2, Andreas Thynell 2.

Målvakter:
* AHK: Alexander Johnsson 13/25=52% + 0/2 7m, Mikael Aggefors 2/16=12% + 0/1 7m.*
YIF: Fredrik Ohlander 17/39=44 + 0/2 7m.

Utvisningar:
* AHK: 2x2 min.
* YIF: 6x2 min.

Straffar:
* AHK: 2/2.
* YIF: 3/3.

Pris till bästa spelare:
* AHK: Johan Nilsson.
* YIF: Fredrik Ohlander.

Publik: 945.

Domare: Jasmin Kliko & Michael Johansson.
Skrivet av Martin Johansson   
2012-10-18 21:01