Stark andrahalvlek gav två poäng mot VI

Alingsås HK avslutade idag elitseriens inledande poolspel på allra bästa sätt, detta då man på bortaplan besegrade nykomlingarna VästeråsIrsta HF med hela 34-22 (16-14).

Mot Hammarby var det Alexander Johnsson som storspelade mellan stolparna med en räddningsprocent på 51. När AHK idag mötte nykomlingarna VästeråsIrsta på bortaplan fick han lämna plats åt kollegan Mikael Aggefors, och Aggefors ville inte vara sämre än Johnsson och tangerade den procenten - 51.

En klart bidragande orsak till Aggefors notering var det försvarsspel som AHK presterade, framför allt i den andra halvlek.

– I första halvlek var vi inte bra. Vi spelade inte som vi bestämt, vilket vi måste göra för vinna. I andra halvlek är det precis tvärtom, vi står jättebra bakåt och hjälper varandra i alla situationer och då blir det istället riktigt bra. Framför allt går vi ut och har riktigt kul på planen och det är roligt att se. På det hela taget är jag jättenöjd med andra halvlek, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Fattas bara annat. Efter en jämn första halva, som AHK vann med 16-14, kom man i andra halvlek ut och gjorde processen kort med hemmalaget.

– Vi gick från 16-14 till 27-16 på 15 minuter. Försvaret klev som sagt upp en nivå, plus att Aggefors räddade nio av de elva skott han fick på sig under rycket. Får vi till försvar och målvakt så kommer kontringarna direkt också, säger Franzén.

Faktum är att AHK gjorde inte mindre än elva mål på kontring, nästan en tredjedel av dagens totala målskörd.

En som var bra idag var nyförvärvet från Aranäs – Alexander Borgstedt.

– Jag tycker nog att det var hans bästa match sedan han kom till klubben. Det är kul att se att han är på väg tillbaka på allvar nu, och det är så klart också viktigt för oss som lag, avslutar Franzén.

Att inte berömma defensiven efter dagens andrahalvlek vore tjänstefel, lika fel vore det att lyfta någon framför någon annan. Ett stort kollektivt plusbetyg går till alla som spelade bakåt sista 30.


VästeråsIrsta HF – Alingsås HK 22-34 (14-16)

VI: Andreas Flodman 6, Daniel Zachrisson 4, Martin Boquist 3, Jonas Daglund 2, Andreas Bamberg 2 (2), Daniel Wolf 2, Tobias Bamberg 2, Henrik Lundvall. 

AHK: Johan Fagerlund 7 (5), Daniel Tellander 5, Pontus Johansson 5, Marcus Enström 4, Glenn Andersson 4, Alexander Borgstedt 4, Payam Hatami 2, Johan Nilsson 2, Jesper Konradsson. 

Målvakter:
* VI: Philip Åkesson 16/45=36% + 0/4 7m, Toni Josipovic 0/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 22/43=51% + 0/1.

Utvisningar:
* VI: 4x2.
* AHK: 4x2.

Straffar:
* VI: 1/2.
* AHK: 5/5.

Domare: Christoffer Möller & Markus Winberg.

Publik: 932.
Skrivet av Martin Johansson   
2012-10-11 21:46