AHK fick avslag på sin protest

Alingsås HK fick avslag på sin protest gällande Eskilstuna Guifs kvitteringsmål den 20 september. Det meddelade Svenska handbollförbundet i dag.

Svenska handbollförbundet fastslår att slutresultatet mellan Eskilstuna Guif och Alingsås HK i den andra omgången är 31–31. AHK menade att Eskilstuna Guifs kvitteringsmål kom efter att slutsignalen gått och lämnade, efter att ha granskat videoinspelningen, dagen efter in en protest mot att målet godkändes. Tillsammans med en kopia på inbetalningen av protestavgiften bifogades också två klipp av sekvensen där AHK ansåg det tydligt att slutsignalen ljudit innan bollen gått i mål.

I dag kom beslutet från förbundets protestutskott och det blev ett avslag. "Domarna bedömde i matchen att bollen var i mål innan slutsignal. I enlighet med spelreglernas § 17:11 kan inte protest inges mot domarnas bedömning i sakfrågor grundat på deras iakttagelser. Klagomål kan endast framföras mot domslut som inte är i överensstämmelse med reglerna", lyder motiveringen. Protestutskottet meddelar också att domarna bedömning gäller och att videomaterialet därför inte tittats på.

– Det står i beslutet att frikastet gick direkt i mål och då förstår vi att de inte har sett videon. Heimisson passade bollen till Zackrisson som gjorde målet. Vi tycker också att matchdelegaten och förbundets tävlingsschef Ralf Lundberg agerat oprofessionellt. Han berättade för oss i fredags, innan vi skickade in protesten, att bildbevis väger tungt i sådana här fall. Skulle han meddelat att utskottet inte ens tänkte titta på bildbeviset hade vi aldrig skickat in protesten och betalat avgiften, säger Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson. 

Beslutet går att överklaga till Riksidrottsnämnden (RIN) inom tre veckor, men AHK kommer inte att göra det. 

– Vi är oerhört besvikna på beslutet och på det sätt som ärendet behandlades på, men nu går vi vidare och lägger detta bakom oss, säger Mårtensson. 

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-09-25 15:57