Rapport från en presskonferens

På sedvanligt manér hölls idag den årliga presskonferensen inför Elitseriestarten, en konferens som denna gång var förlagd till den kommande finalarenan - Malmö Arena. Alingsås HK tippades av de övriga tränarna på andra plats när serien summeras efter 26 omgångar.

AHK-tränaren Robert Wedberg själv var lite mer försiktig och tippade AHK på en femteplats, något som enligt rapporter mottogs med viss skepsis. Wedberg motiverade dock sitt svar med att AHK spelar i Europa och inte riktigt vet hur det kommer att påverka laget.

Vidare menade Wedberg att man ska försöka njuta av Champions League-äventyret och att det primära målet i Elitserien blir slutspel, men väl där kan allt hända. Inledningsvis kommer Alingsås att fokusera på tre elitmatcher, innan fokus tillåts flyttas till de två första CL-matcherna borta mot Hamburg och Zagreb.

Magnus Wislander hade helt klart för sig hur Alingsås trupp skulle orka med spel i både Europa och i Elitserien. Om Robert Wedberg vilar sina bästa spelare i premiären, då ju Alingsås möter Wislanders RIK, så kommer Alingsås hålla distansen ut, menade Wislander med ett stort flin.

Slutabellen enligt tränarnas sammanställda tips

Sävehof
Alingsås
Ystad
Guif
Hammarby
Lugi
H43
Lindesberg
----------------
Drott
Skövde
----------------
Malmö
RIK
Kristianstad
----------------
OV Helsingborg

Skrivet av Martin Johansson   
2009-09-16 17:05