Kryss för AHK i Eskilstuna

Alingsås HK fick bara med sig en poäng från bortamötet med med Eskilstuna Guif, trots att laget ett tag ledde med sju mål. Slutresultatet skrevs till 31–31 (13–18) efter hemmalaget kvitterat i slutsekunden.
– Det känns surt när vi var så nära, vi var värda två poäng, säger femmålsskytten Pontus Johansson.

Svenska mästarna Sävehof i premiären, fjolårets seriesegrare Eskilstuna Guif i den andra omgången – enklare start kan ett lag få i elitserien. Men när många utomstående hade tippat att Alingsås HK skulle stå på noll poäng efter två matcher står nu laget på tre. Och bara hundradelar skiljde från den fjärde.  

Slutskedet i Eskilstuna Sporthall blev nämligen väldigt dramatiskt och omdiskuterat. Sekretariatet hävdade att Mattias Zachrissons kvittering till 31–31 gjordes innan slutsignalen ljöd, medan AHK-bänken var säkra på motsatsen.

– Vi skulle ha de två poängen, säger AHK-tränaren Mikael Franzén, som inte utesluter att en protest kommer att lämnas in.  

 

Alingsås HK gjorde annars en mycket bra första halvlek och kunde gå till pausvila med fem måls ledning (13–18). Detta efter att Mikael Aggefors storspelat i målet och räddat både straffar och flera frilägen samtidigt som Johan Fagerlund inledde lika lysande som i premiären.

Och efter inledningen av den andra halvleken, när AHK gjorde ytterligare ett ryck och ett tag ledde med sju bollar (15–22), talade inte mycket för Guif. Men hemmalaget, anfört av Robin Andersson, som gjorde sin första match sedan november förra året, kom tillbaka och åt sig närmare och närmare på resultattavlan.

Med tre minuter kvar att spela kvitterade Eskilstuna Guif till 30–30 genom Vårgårdasonen Alexander Stenbäcken, men i samband med att Alexander Borgstedt gjorde 30–31 och hemmalagets Richard Blank fick rött kort fanns ändå möjligheten för AHK att knyta ihop säcken.

– Robin gör en jättebra match och blir tungan på vågen i andra när de kommer in i en bra period och får publiken och domsluten med sig. Vi leder hela matchen och då känns det surt att bara få en poäng med sig. Vi ledde och spelade sex mot fem i slutet. Jag är ändå stolt över det vi presterade, säger Franzén.

 

Femmålsskytten Pontus Johansson är inne på samma linje.

– Det är klart att det är jättebra att ta poäng i Eskilstuna, det är inte alla lag som lyckas med det. Men det känns ändå så trist att det blev som det blev. Vi spelar jättebra i 45 minuter, men sen har vi en kvart när vi började att slarva, blev straffade direkt och åkte på några tvåor, säger han samtidigt som han ser fram emot nästa match, mot Skånela hemma på söndag.

– Vi har ett spel som är roligare att titta på och roligare att spela. Det är mycket fart och det tycker jag om. Vi känner också att vi har mer att ge och besvikelsen över den tappade poängen här kommer Skånela att få känna av.

 

Eskilstuna Guif–Alingsås HK 31–31 (13–18)

GUI: Mattias Zachrisson 10, Robin Andersson 5, Mathias Tholin 5, Daniel Pettersson 5 (4), Alexander Stenbäcken 3, Heimir Heimisson, Richard Blanck, Haukur Andrésson.

AHK: Johan Fagerlund 7 (2), Alexander Borgstedt 5, Pontus Johansson 5, Daniel Tellander 5, Jesper Konradsson 4, Payam Hatami 2, Glenn Andersson 2, Marcus Enström. .

Målvakter:
* GUI: Richard Larsson 6/22=27% + 0/1 7m, Robin Hallberg 1/14=7% + 0/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 14/41=34% + 2/5 7m, Alexander Johnsson 0/1 7m.

Utvisningar:
* GUI: 3x2 min+ett rött kort.
* AHK: 6x2 min.

Straffar:
* GUI: 4/6.
* AHK: 2/3.
 
Domare: Markus Winberg och Christoffer Möller.

Publik: 1 839 personer.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-09-20 21:13