Bliznac_tillbaka"Jordan" från tiden i Alingsåströjan.                                           Foto: Martin Larsen

Bliznac tillbaka i Nolhagahallen

Tränaren Mikael Franzén lämnade IK Sävehof för Alingsås HK – vänsternian Kristian Bliznac gick i motsatt riktning. För första gången ställs han nu mot klubben han representerade i sex säsonger och var med och spelade hem ett oförglömligt SM-guld till 2009. Tack för allt och välkommen tillbaka, Kristian!


Du gjorde sex säsonger i Alingsås HK, hur känns det att komma till Nolhagahallen som motståndare?

– Väldigt, väldigt speciellt. Det kommer att kännas konstigt att vara bortalag och jag har ingen aning om hur jag kommer att tas emot av publiken, samtidigt är det ingenting jag kan påverka. Jag vet vad jag har gjort under se sex åren jag spelade i AHK och känner en otrolig stolthet över det.

Vad, förutom SM-guldet, minns du mest från åren i Alingsås?

– Givetvis är det hemmamatcherna och publiken. Det finns inte många lag i Sverige som kan matcha det och det är väl en sak som Sävehof ligger långt efter på.

Hur har den första tiden i Sävehof varit?

– Väldigt bra. Jag har varit hel och frisk och känner att jag kommit bra in i laget. Det är otroligt hård konkurrens i Sävehof, med många bra spelare på varje position och jag känner att jag redan har utvecklas och jag vill ju fortsätta att göra det. Det har gått framåt på varje träning.

Hur slutar premiären mot AHK?

– Det märker vi efter 60 minuter. Jag vill inte ge mig på något tips resultatmässigt, men jag måste ju givetvis tro att vi vinner, annars är det ingen idé att spela. Men jag har sett Alingsås på försäsongen och laget har sett giftigt ut. Det gäller att vi är med, annars trycker de dit oss.

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-09-11 19:12