Mikael Franzén inför Elitcupen

I kväll inleds årets upplaga av Alingsås Elitcup. För Alingsås HK:s del väntar försäsongens första riktiga utmaning i form av norska ligalaget Nötteröy.

– Jag hoppas att vi kommer att få svar på om vi är redo för elitserien, säger AHK-tränaren Mikael Franzén. 

Förra helgen befann sig Alingsås handbollsherrar i Danmark på träningsläger och fick också möjlighet att matcha mot andradivisionslagen Vesthimmerland (förlust) och Odder (vinst), men när laget kliver in i Nolhagahallen i kväll och möter Nötteröy är det ett helt annat fokus.

– Det blir säsongens första riktiga test. Vi har laddat för den här matchen på samma sätt som vi laddar för en elitseriematch. Det är bara när man går för max som man ser vad man behöver träna mer på, säger Mikael Franzén, som gör sin första säsong som tränare i Alingsås.

Vad hoppas du kunna få för svar i helgen?

– Jag vill se att vi kan höja nivån nu när seriespelet närmar sig, jag hoppas att vi kommer att få svar på om vi är redo för elitserien. Vi möter riktigt bra motstånd och kommer att kunna se vad vi behöver rätta till inför elitseriepremiären. Vi har sedan några veckor på oss att slipa på detaljerna.

AHK saknar nyförvärvet Alexander Borgstedt och lagkaptenen Max Darj, som båda opererades förra veckan, men i övrigt ser det ljusare ut på skadefronten. Både högernian Marcus Dahlin och högersexan Marcus Enström kommer att testa på spel under helgens matcher.

Torsdag 23 augusti:

Ystads IF–Nordsjälland (18.00)

Alingsås HK–Nötteröy (20.00)

Franzén om Nötteröy: De var nykomlingar i norska ligan förra säsongen, men gjorde en bra säsong och slutade i mitten. Nu gör de en rejäl satsning för att ta sig uppåt i den norska hierarkin. De har bland annat Johnny Jensen, en gammal kämpe som är fruktansvärt vältränad, och den isländske OS-målvakten Hreidar Gudmunsson i laget.

Fredag 24 augusti:

Nordsjälland–Nötteröy (17.00)

Alingsås HK–Ystads IF (18.45)

Franzén om Ystads IF: Ystad kommer att bli ett topplag i elitserien och jag tycker att de har gjort seriens bästa värvning i målvakten Fredrik Ohlander. Det är precis vad klubben behövde. Dessutom har de fått i stort sett hela laget från förra säsongen.

Lördag 25 augusti:

Ystads IF–Nötteröy (14.00)

Alingsås HK–Nordsjälland (15.45)

Franzén om Nordsjälland: Danska ligan är bättre än den svenska, så det här kommer att bli ett tufft motstånd. Laget tränas av svenske Krister Lindgren och har en trupp med många meriterade spelare. Bland annat har de en ny japan som bli intressant att se och Ystadskillen Alexander Hansen. 

Skrivet av Daniel Vandor   
2012-08-23 11:54