danmark

Lyckat läger på dansk mark

Herrarna var iväg till Nörresundby ett stenkast från Ålborg mellan onsdagen till söndag. Vi tog ett snack och ställde några frågor till Mikael Franzén på vägen hem från Danmark.Hur har veckan varit i stort?

- Det har varit en bra förlängd weekend tycker jag. I med att vi åkte på onsdagen så har vi hunnit med mycket och det känns som det var en viktigt helg för oss både socialt och handbollsmässigt.

Om vi börjar med det handbollsmässiga, vad har ni sysslat med?

- Vi har haft mycket halltid och lagt grunden för det mesta i vårt spel såsom försvar, anfall och då också specialspel såsom 6-5 och 5-6. Det har varit bra och värdefull tid där vi har nött mycket på vårt spel i stort.

Två träningsmatcher har spelats beskriv dem gärna lite kort!

- På torsdagen mötte vi Vesthimmerland, ett ganska bra division 1 lag i Danmark. Vi fick stryk med två bollar men resultatet i detta fallet var inte så viktigt, även om vi givetvis ville vinna. Vi testade och gick runt på spelare och det var uppställningar på planen som vi inte spelat tidigare. Nyttigt för mig och Dennis samt spelarna givetvis. 

- Matchen mot Odder HK, ett tänkt topplag i division 1, gick lite bättre än matchen mot Vesthimmerland. Det finns många bra saker att bygga vidare från den matchen. Vi är inte klara men vi är helt klart på rätt väg och träningen samt matcherna har varit ett bra och viktigt avstamp.

Du nämnde även det sociala vad har ni gjort förutom handboll?

- Vi bodde i en jättebra anläggning (som det verkar finnas tusen av i Danmark). Mat, hall, gym, simhall och övernattning i fyrbäddsrum i samma byggnad. Det innebär att killarna lever ganska tight ihop. Förutom handboll hade vi även löpning varje morgon, simning och två gympass vilket givetvis kanske inte gav så mycket fri tid över. Men en hemmasnickrad pubquiz på torsdagen följdes upp med FIFA-turnering under fredagskvällen. På lördagen så var vi ute och åt i ett sommarvarmt Ålborg.

Det låter som ni hann med en hel del, kan du nämna vinnarna i tävlingarna?

- Ja pubquizen vanns av Johan Fagerlund, Asbjörn Fridriksson, Markus Dahlin och Alexander Axelsson. En ganska tight tävling där detta laget vann med en poäng. I FIFA-turneringen såg det länge mörkt ut för forne SM,vinnaren i FIFA, Alexander Axelsson, i par med Asbjörn Fridriksson. Men efter en rejäl uppryckning så vann de finalen mot Payam Hatami och Markus Dahlin. Ledarlaget hade det tufft och det verkade som om de längtade tillbaka till Vic 64 tiden.

Något övrigt som intresserade AHK are skulle vilja veta?

- Ja det skulle väl vara att både Alexander Borgstedt och Max Darj opererades i veckan och båda operationerna gick bra. På grund av det så var de heller givetvis inte med i Danmark. Dessututom vill jag passa på att påminna alla om att vi spelar Alingsås ElitCup i Nolhaga med start på torsdag, och vi vill hälsa alla varmt välkomna ner till hallen.

Vi säger tack till Mikael och hänger på uppmaningen att kolla till Alingsås HK nu på torsdag i Alingsås ElitCup!
Skrivet av Martin Johansson   
2012-08-20 12:02