alexander_borgstedt_pinnen

Alexander Borgstedt till Alingsås HK

Alingsås HK fortsätter att förstärka spelartruppen inför nästa säsong. På onsdagskvällen blev det klart att vänsternian Alexander Borgstedt representerar klubben under de kommande två säsongerna.

– Vi är oerhört glada över att Alexander valt att spela för Alingsås HK. Han är en etablerad målgörare och en krigare med rätt inställning, som kommer passa väl in i vårt lagbygge, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson.

­25-årige Alexander Borgstedt är en notorisk målskytt som under säsongens grundserie placerade sig på sjunde plats i Elitseriens skytteliga med 162 mål. Därtill stod Borgstedt för 82 målgivande passningar vilket sammantaget placerar honom på topp tio-listan över Elitseriens mest effektiva spelare.

– Det ska bli jättespännande att komma till en förening med höga ambitioner, som vet vad som krävs för att utmana i toppen. Det här är en chans som jag inte ville missa, säger Alexander Borgstedt.

Alexander Borgstedt har Västra Frölunda som moderklubb och har de tre senaste säsongerna representerar HK Aranäs. Innan dess spelade han i Elitserien med Redbergslid och har totalt sju säsonger i högsta serien. På meritlistan finns även 18 ungdoms- och åtta juniorlandskamper.

Kontraktet är skrivet på två år och i Alingsås återförenas Borgstedt nästa säsong med tidigare Aranästränaren Mikael Franzén.

Skrivet av Martin Larsen/Martin Johansson   
2012-04-05 07:33