Mikael Aggefors klar för AHK

Vi har idag glädjen att presentera ett nyförvärv inför nästa säsong. Spelaren i fråga är målvakten Mikael Aggefors som ansluter från IFK Tumba.


IFK Tumba hade aldrig någon chans i årets Elitserie, utan degraderades till Allsvenskan med bara nio inspelade poäng. Det fanns dock glädjeämnen i laget, bland annat i form av målvakten Mikael Aggefors som nu alltså bestämt sig för en satsning i Alingsås HK.

- Det känns bra att byta till AHK. Det är en stabil klubb som spelat i Elitserien många år nu, säger Mikael till ahk.nu.

AHK:s assisterande tränare, och tillika målvaktsansvarig, Daniel Larsson, är nöjd med rekryteringen av Aggefors:

-Det handlar om en spännande spelartyp. Mikael har bra storlek, fint spelsinne och kommer att bli ett bra komplement till Richard Kappelin. Han är en lugn och metodisk målvakt som verkligen visat att han vill komma till klubben, säger Daniel Larsson.

För Mikael Aggefors blir det en ny situation när han ska konkurrea med Kappelin om platsen mellan stolparna.

- I Tumba stod jag väldigt mycket, så grejen med konkurrens är lite ny. Samtidigt är det nödvändigt för att min utveckling som målvakt.


Draget kring handbollen är ett helt annat i Alingsås än vad det är i Tumba, något som Mikael ser fram emot.

- Så är det. I Tumba var det inte särskilt många på läktarna, och publiktrycktr går inte riktigt att jämföra. En annan anledning till att jag valde Alingsås är att jag har många vänner i Göteborg, nära och bra.

Alinsås HK ber att få hälsa vår nye målvakt Mikael Aggefors varmt välkommer till föreningen, och önskar honom lycka till!
Skrivet av Martin Johansson   
2009-05-12 12:47