Stocken inför kvartsfinalerna

På onsdag är det äntligen dags för den första kvartsfinalen. Läs här vad assisterande tränaren Andreas Stockenberg har att säga inför mötena med IFK Kristianstad.


Läget inför första kvartsfinalen?

- Bara bra! Det ser jättebra ut, vi är skadefria och ser med tillförsikt fram emot matcherna mot Kristianstad.

Vilken typ av matcher kommer vi få se?

- Det har ju målats upp som att det kommer bli ett fysiskt krig, och lite åt det hållet blir det säkert. Fysik och känslor kommer vara två viktiga beståndsdelar i den här kampen. Lagen påminner lite om varandra på så sätt att båda är kända för sin attityd och sin vilja att kämpa.

Det låter som att spelet i sig får stryka på foten för kampen?

- Det får inte bara bli en fysisk kamp. Vi vill gärna ha lite fart i spelet också, det tror jag vi tjänar på. Mycket handlar om att spela smart samt att få till ett stabilt försvar. Det lag som lyckas bäst med defensiven kommer få loss sina kontringar, det kommer bli en nyckel.

Efter två år med slutspelsserie är det nu vanligt slutspel igen, känslor inför detta?

- Det känns bara bra, och faktum är ju att vi är regerande mästare i den här typen av slutspel. Nu spelar det väl inte så stor, men ändå! Det bästa är att alla matcher nu gäller någonting. I slutspelsserien blev lag avsågade tidigt och vissa matcher blev faktiskt ganska meningslösa. Det känns helt enkelt rätt med ett ordinärt slutspel.

Ni mötte Kristianstad i sista matchen, vad tar ni mer er därifrån?

- Vi ska ta med oss många bitar som var bra tycker jag, men det finns också en del att förbättra, detta har vi jobbat på senaste veckan. Till exempel kan vi inte låta Lars Möller Madsen och Marcus Olsson härja lika fritt som de fick då. Samtidigt är det en avvägning eftersom vi inte vill ge Joakim Hykkerud för mycket utrymme på linjen.

Till sist vill vi avkräva dig ett tips kring de övriga kvartsfinalerna.

Guif-Malmö.
- Hade det varit för en och en halv månad sedan hade jag sagt 3-0 till Guif, men nu är situationen annorlunda. Ännu en spelare (Haukur Andrésson) är skadad vilket kommer att slita på dem. Malmö har dessutom lite mer rutin nu och har i år inte behövt kämpa ända in i slutet för att ta sig till slutspel. Tror inte att Malmö kan vinna i Eskilstuna, så det blir 3-2 till Guif.

Sävehof-Skövde.
- Skulle kunna säga 3-0 här, men jag tror att Skövde i alla fall tar en match. Sävehof är utslagna ur Champions League och kan nu koncentrera sig fullt ut på slutspelet.  Man har rutinen, bredden och kunnandet, och detta fäller avgörandet i denna serie. Visserligen är Skövde i sina bästa stunder ett av seriens bästa lag, men i det långa loppet håller det inte. 3-1 till Sävehof.

Ystad-Lugi.
- Ystad har varit stabila hela säsongen och vunnit många matcher trots att man inte alltid spelat på topp. Men nu är det upp till bevis och mot Lugi har man allt att förlora. För Lugi är det tvärtom, man var i det närmaste uträknade men reste sig på nio och tog en slutspelsplats. Ystad får tillbaka Sebastian Seifert nu, men jag tror inte att det är enbart positivt. Lugis spelarmaterial är lika bra som Ystads, och i detta möte tror jag på en skräll. Lugi vinner med 3-1 i matcher.
Skrivet av Martin Johansson   
2012-03-27 19:49