Frasse_besk
                                                                                               Foto: Bosse Åström, Alingsås Tidning

Mikael Franzén ny tränare i AHK

Alingsås HK gjorde på tisdagsmorgonen klart med ny tränare inför de kommande två säsongerna. Mikael Franzén rekryteras från Sävehof och tar efter säsongen över från nuvarande Alingsåstränaren Robert Wedberg.

Mikael Franzén kommer närmast från två framgångsrika säsonger med Sävehofs herrlag, vilka inneburit SM-guld 2011 och spel i Champions Leagues åttondelsfinal under innevarande säsong. SM-guldet från 2011 läggs till Mikael Franzéns tidigare samling av sju SM-guld från tiden som spelare i Redbergslid. Innan sejouren i Sävehof tränade Mikael Franzén HK Aranäs och förde föreningen från division ett till Elitserien.

Kontraktet med Alingsås HK gäller för två säsonger, med option på en tredje säsong.


– Vi är väldigt nöjda med den här rektyteringen och får en tränare med en handbollsfilosofi som passar Alingsås spel, med kraft, energi och snabba omställningar. Vi har gjort ett grundligt jobb med att samla referenser på Mikael, både från klubbar och spelare, och har fått idel positiva omdömen, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson.


– Det känns ärofyllt att få möjligheten att ta över ett av Sveriges bästa handbollslag. Alingsås har en bra mix av unga lovande spelare, och mer erfarna killar som varit med ett tag. Jag har hört mycket gott om Alingsås både som förening och stad och uppdraget har känts helt rätt ända sedan jag fick frågan, kommenterar nye tränaren Mikael Franzén.

Skrivet av Martin Larsen   
2012-03-20 11:00