AHK spelar turnering i Norge

Under helgen befinner sig AHK:s elitserielag i Norge för att där deltaga i Viking Cup. För motståndet står norska Viking och Runar samt portugisiska Porto.

Den som bevittnade 2011 års upplaga av Alingsås Elitcup minns att AHK där mötte Viking, en match som vanns av AHK med siffrorna 32-27. Viking tränas av den inte helt okände Gunnar Blombäck. Spelare som känns igen i laguppställningen är till exempel förre Skövdespelarna Joar Gjerde och Vegard Samdahl. För det svenska inslaget i Vikings spelartrupp står målvakten Robert Lechte, även han med ett förflutet i Skövde.

Också Runar har AHK stött på tidigare, detta under förra säsongens januariuppehåll då Runar var i Alingsås för en träningsmatch. AHK vann denna kamp med 31-23. Svenskinslagen i Runar är många; Kim Johansson (Lugi), Sebastian Lindell (Sävehof/Lugi), Mattias Söder (Skövde/H43) samt sist med inte minst förre AHK-spelaren Tobias Rivesjö som inför denna säsongen anslöt från Aranäs.

Om de två ovanstående lagen är relativt kända för AHK kan man inte säga detsamma om helgens tredje motståndare - FC Porto. Laget leder den portugisiska ligan och bör vara ett bra motstånd. Man kvalade i höstas till Champions League men lyckades inte ta sig till huvudturneringen. Istället lottades man i EHF-cupen och är där framme i åttondelsfinal.

Liverapportering från turneringen kommera att ske på denna länk. All statistik, målskyttar och annan info kommer att finnas på norska handbollförbundets hemsida, klicka här för att komma dit.


Spelschema

Fredag 20/1 18.45 Viking - AHK -
Fredag 20/1 21.00 Porto - Runar -
Lördag 21/1 13.30 AHK - Runar -
Lördag 21/1 15.00 Viking - Porto -
Söndag 22/1 10.00 Porto - AHK -
Söndag 22/1 12.00 Viking - Runar -
 
Skrivet av Martin Johansson   
2012-01-20 17:08