Konradsson bäste målskytt mot Norge

Sverige U18 spelar i helgen två landskamper mot Norge, detta i samband med Sverigecupen som avgörs i Katrineholm. AHK:s Jesper Konradsson är en av de spelare som fått äran att representera Sverige. Jesper tackade för förtroendet och blev bäste målskytt (sju mål) när Sverige i fredagens match besegrade Norge med 30-25 (15-11).


Landskampen var Sveriges sjätte i ordningen, och alla har än så länge slutat med seger. Norge har man mött en gång tidigare och vann då med hela 32-17, men denna gång blev det alltså jämnare.

Sverige ledde i halvtid med 15-11 innan Norge chockstartade den andra akten med att göra sex raka mål fram till ledning 17-15. Sverige tog dock tag i spelet igen och kämpade sig fram till seger 30-25.

Efter matchen sa förbundskapten Johan Zanotti till handboll.info att spelarna var lite nervösa och ängsliga då de för första gången spelade på hemmaplan med föräldrar, syskon och kompisar på läktaren.

Seger blev det ändå, och sjumålsskytten Jesper Konradsson var en de spelare Zanotti lyfte fram efter matchen. Plusbetyg även till Tumbas Henrik Olsson och Aranäs Niklas fingren.

Sverige - Norge 30-25 (15-11)

Sveriges: Jesper Konradsson 7, Johan Lundgren 4, Pontus Zetterman 4 (1), Viktor Hallén 2, Sebastian Karlsson 2, Viktor Rhodin 2, Niclas Fingren 2, David Florander 2, Henrik Olsson 2, Jesper Filén, Albin Stenberg, Joel Järlfors.                                

Bästa målskyttar Norge: August Pedersen 5, Morten Christensen 4, Henrik Bielenberg 4.

Utvisningar:

* Sverige: 2x2 min.
* Norge: 3x2 min.

Domare: Natasha Engberg & Alexandra Sievert Delle.

Publik: 800. 
Skrivet av Martin Johansson   
2012-01-14 15:43