alexander_johnsson
                                                                                         Foto: Patrik Skoglöw

Alexander Johnsson ny målvakt i AHK

Alexander Johnsson, 21, har idag skrivit på för Alingsås HK. Alexander kommer närmast från moderklubben Borås HK i division 1, där han under säsongen varit etta på sin position.

Alingsås har under en längre tid haft ögonen på Johnsson och lånade även in den talangfulle målvakten till turneringen Partille Cup under sommaren, där Alingsås vann klassen Boys 21.

– Alexander var en starkt bidragande orsak till turneringssegern och visade att han var redo för större uppgifter, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson.

Under Alingsås Elitcup i september testades Alexander i elittruppen och spelade matchen mot Kroppskultur.  Han tackade för förtroendet genom att glänsa med 21 räddningar och en räddningsprocent på 53.

– Alexander är redan nu en duktig målvakt, men har trots det en stor utvecklingspotential och dessutom en härlig inställning. Han kommer att konkurrera om en plats i truppen på samma villkor som våra övriga målvakter, säger Christer Mårtensson.

Alexander Johnsson kontrakt med Alingsås sträcker sig över innevarande och kommande säsong. Han ansluter till Alingsåstruppen redan under denna vecka.

Skrivet av Martin Larsen   
2011-12-12 18:40