AHK körde över Caperiotumba

AHK bjöd sina värdar Caperiotumba på en överkörning modell större när lagen idag drabbade samman i Eriksdalshallen. Pausledning 15-8 blev till hela 32-21 när matchen väl var över.


Alingsås HK och bortaplan har denna säsong inte riktigt gått ihop. Innan dagens match hade man en seger på fem försök, en seger som togs i premiären mot Redbergslid.

Idag genomförde man matchen på precis det sätt man på förhand kommit överrens om, och visade därigenom hur bra AHK är när AHK är riktigt bra.

Matchen började strålande för AHK och efter åtta minuter var man i ledningen med 4-1. Caperiotumba reducerade visserligen till 4-3, men närmare än så kom laget aldrig. Istället drygade AHK ut ledningen successivt och när det blåstes till pausvila ledde det för dagen grönklädda AHK med 15-8.

- Jag tror att Caperiotumba blev lite konfunderade av vårt försvarsspel där vi valde att spela med en hög högertvåa mot Victor Skillhammar. Vi fick ut precis vad vi ville av detta drag, säger en mycket nöjd Robert Wedberg efter matcher.

Caperiotumbas chans i den andra halvleken var att man skulle få en bra start, det blev precis tvärtom. Man gjorde visserligen halvlekens första mål, men bara 30 sekunder senare tilldelades lagets vänstersexa Rasmus Johansson ett rött kort. Huruvida hans tilltag var värt ett rött kort eller inte, därom tvista de lärde, men nog var det hårt dömt alltid.

AHK gjorde 2-0 på utvisningen och svarade sedan för ytterligare ett mål innan Caperiotumba återigen kom med i målprotokollet. Farhågorna om att AHK skulle slå sig till ro efter en så bra första halvlek infriades aldrig och istället fortsatte man att dominera stort mot ett Caperiotumba som mellan varven såg mer eller mindre paralyserade ut.

Som mest ledde AHK med 14 mål (26-12, 27-13, 30-16 och 31-17) innan Caperiotumba på slutet tilläts snygga siffrorna fram till slutresultatet 32-21 i AHK-favör.

- Vi kommer bra in i matchen och alla gjorde det vi bestämt på förhand. Tack vare att matchen var så ojämn fick vi chansen att gå runt på många spelare, och det var väl egentligen bara Charlie Sjöstrand och Marcus Enström som spelade riktigt mycket. Jag är riktigt nöjd med det faktum att vi inte slår av på takten någon gång under matchen, avslutar Wedberg.

Det har skrivits förut, men som vanligt var det många som bidrog med fina insatser i AHK. De två som ändå kvitterar ut högst betyg är Kristian Bliznac och Charlie Sjöstrand som båda två stod för bländande insatser i planens båda riktningar. Mikael Aggefors med sina 50 i räddningsprocent får heller inte glömmas.


Caperiotumba - Alingsås HK 21-32 (8-15)

CAP: Victor Skillhammar 5, Andreas Asp 4, Rasmus Johansson 4 (2), David Selander 2, Hampus Asp 2, Christoffer Brännberger, Niklas Engdahl, Henrik Olsson, Sebastian Johansson.

AHK: Charlie Sjöstrand 6, Marcus Enström 5, Kristian Bliznac 4, Glenn Andersson 3, Lars Bernhardsson 3, Marcus Dahlin 3, Payam Hatami 3, Jesper Konradsson 2, Johan Fagerlund 2, Asbjörn Fridriksson (1).

Målvakter:

* CAP: Filip Krook 5/23=22% + 1/1 7m, Niklas Lövgren 3/16=19%.
* AHK: Mikael Aggefros 19/38=50% + 0/2 7m, Petter Hansson 1/1 7m.

Utvisningar:

* CAP: 2x2 min + ett rött kort.
* AHK: 4x2 min.

Pris till bästa spelare:

* CAP: David Selander.
* AHK: Mikael Aggefors.

Domare: Jonas Johnsson & Stefan Sifverberg.

Publik: 378.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-11-24 00:06