kristian_bliznac01Foto: Martin Johansson

Sverige kryssade i Polen

Sverige, med Kristian Bliznac i startuppställningen, fick med sig en poäng från bortamötet med Polen, 32-32. Resultatet innebär att Sverige vinner gruppen och att Polen tar den andra EM-platsen.


Med onsdagens match mot Rumänien i färskt minne så var dagens match en rejäl uppryckning från Sveriges sida.

I mitten av den andra halvleken ledde Sverige med fyra bollar, men Polen kom tillbaka och ledde med två mål inför de avslutande minuterna.

Tre Polska utvisningar gav Sverige möjligheten att vända tillbaka matchen, vilket också gjordes i spel sex mot tre. I matchens sista anfall satte Polen in en extra utespelare och kunde från mittsex kvittera fram till slutresultatet 32-32.

Kristian Bliznac fick förtroende från start men kom inte riktigt till sin rätt inledningsvis. Efter tretton minuter fick Bliznac uppsöka botbänken och kom sedan inte in i spel igen i den första halvleken. Två avslut hann Bliznac med under sin speltid.

Desto bättre utdelning för Bliznac i den andra halvleken, med två mål på tre avslut. I 18 minuter fanns Alingsåsspelaren på plan, men enbart i anfallspelet. I den första halvleken spelade Bliznac på den för honom ovana positionen som kantförsvarare.

Totalt sett en godkänd insats av Kristian Bliznac, som i den andra halvleken visade att han är värd fler matcher i blågult.


Polen - Sverige 32 - 32 (13-15)

Mål Sverige: Dalibor Doder 7, Fredrik Petersen 7(6), Kim Andersson 5, Lukas Karlsson 3, Kristian Bliznac 2, Jonas Källman 2, Mattias Gustafsson 2, Janne Lennartsson, Oscar Carlén, Tobias Karlsson.
Skrivet av Martin Larsen   
2009-06-13 11:53