AHK-seger i E20-derbyt

Det som länge såg ut att bli en bekväm hemmaseger blev till slut en riktigt rafflande kamp då Alingsås idag tog emot Sävehof. Hemmaledning 16-9 i paus blev till slut seger 28-26 sedan Niklas Josefsson satt det avgörande målet med bara tio sekunder kvar att spela.


De 1121 personerna som sökt sig till Nolhagahallen förväntade sig nog samtliga en tuff och jämn match när det vankades E20-derby mellan Alingsås och Sävehof. Visst blev det jämnt till slut, men detta var inget man kunde misstänka efter 30 spelade minuter.

Alingsås fick nämligen på en fullträff i den första halvleken och detta i alla delar av spelet. Försvars- och målvaktsspel fungerade nästintill perfekt och anfallsspelet var inte mycket sämre. Dessutom kontrade man så det stod härliga till och gjorde inte mindre än sju kontringsmål under den första halvleken.

Det var gästande Sävehof som gjorde matchens första mål, men detta var en gången laget var i ledning. Fram till hemmaledning 5-4 var det jämnt, men i detta skede gjorde AHK fyra raka mål fram till 9-4. Många väntade på att Sävehof skulle ta sig in i matchen, men så blev det aldrig. Istället var det Alingsås som drygade ut ledningen mer och mer ju längre halvleken led och i paus stod det 16-9 på resultattavlan.

Sävehof var garanterat inte nöjda med sitt agerande i den första halvleken och var taggade till tänderna när den andra inleddes. AHK:s Marcus Dahlin ville dock annat och satte med sitt fjärde och femte mål såväl 17-9 som 18-9 innan Sävehof åter kom med i målprotokollet. När gästerna väl gjort ett mål var man ofina nog att göra ytterligare sex i rad! Bland annat gjorde man 3-0 på en utvisning innan hemmalagets Asbjörn Fridriksson gav laget lite arbetsro när han satte 19-16 bakom Thomas Forsberg.

Alingsås fick återigen ordning på sitt spel och gjorde 7-3 på 13 minuter vilket innebar ledning 25-19 mindre än sex minuter kvar att spela. Sävehof satte allt på ett kort och gick över till ett väldigt offensivt försvar vilket gav gott resultat. Man närmade sig mål för mål och hastigt och mindre lustigt med hemmaögon sett var ledningen ner i ett mål: 27-26.

Alingsås hade dock bollen och man satte unge Niklas Josefsson i läge. Niklas gjorde inget misstag utan trckte in avgörande 28-26 med blott tio sekunder kvar att spela.

Sett till sextio minuter var hemmasegern rättvis, men Alingsås slog av på takten lite för tidigt. Detta tillsammans med det faktum att Sävehof fick några 50/50-situationer med sig gjorde att marginalen blev liten under en period. När det sedan behövdes som mest klev den pålitlige goalgettern Johan Fagerlund och den kvicke Niklas Josefsson fram och tog ansvar, något som till slut fällde avgörandet.


Alingsås HK - IK Sävehof 28-26 (16-9)

AHK: Marcus Dahlin 5, Asbjörn Fridriksson 5 (2), Marcus Enström 4, Kristian Bliznac 3, Max Darj 3, Charlie Sjöstrand 2, Glenn Andersson 2, Niklas Josefsson 2, Johan Fagerlund 2 (1).

IKS: Victor Fridén 6 (3), Fredrik Larsson 5, Viktor Ottosson 4, Tobias Albrechtsson 3, Eric Forsell-Schefvert 3 (1), Emil Berggren 2, Jesper Nielsen 2, Erik Fritzon.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 18/40=45% + 0/3 7m, Petter Hansson 0/1 7m.
* IKS: Thomas Forsberg 15/38=39% + 1/4 7m, Peter Johannesson 0/2=0%.

Utvisningar:

* AHK: 3x2 min.
* IKS: 1x2 min.

Pris till bästa spelare:

* AHK: Mikael Aggefors.
* IKS: Fredrik Larsson.

Domare: Krister Andersson & Per-Ola Björk.

Publik: 1 121.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-10-05 21:33